'Lancering Samsungs slimme Bixby-speaker eerste helft 2018'

'Lancering Samsungs slimme Bixby-speaker eerste helft 2018'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Slimme speakers

Amazon kwam er als eerste mee, daarna volgden Google, Lenovo, Microsoft, Apple en vele anderen. We hebben het dan over de slimme spraakgestuurde speakers in de smarthome-markt. Ook Samsung is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een slimme speaker met hun eigen digitale assistent Bixby. De diverse geruchten werden in augustus door DJ Koh, hoofd van de mobiel divisie binnen Samsung, bevestigd. Helaas kon Koh destijds nog geen uitspraken doen over de lancering en beschikbaarheid ervan maar daar is nu verandering in gekomen.

Volgens informatie verkregen door Bloomberg, gaat Samsung hun Bixby-speaker in de eerste helft van 2018 lanceren. Het apparaat zou ongeveer even groot zijn als de nieuwste Amazon Echo-speaker en in verschillende kleuren beschikbaar komen. De prijs ligt volgens deze info op ongeveer 200 dollar.

Goed geluid

De focus ervan ligt net als bij Google Home Max en Apple HomePod op een erg goede geluidskwaliteit. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om diverse smarthome-apparatuur aan te sturen, zoals slimme lampen en slimme sloten. Samsungs Bixby zal als digitale assistent de spraakopdrachten uitvoeren. Verder is er integratie met Samsung-smart-tv's en -smartphones, waardoor Samsungs ecosysteem dus verder wordt uitgebreid.

Wij zijn benieuwd naar de mogelijkheden voor wat betreft de aansturing van apparatuur van derden. Net als bij de Google Home en Amazon Echo zal er met deze speaker wederom een nieuw systeem op de markt komen die hoogstwaarschijnlijk niet compatibel zal zijn met alle aanbieders van slimme devices. Daarnaast zal Samsung zijn eigen ecosysteem willen beschermen, en niet iedereen toegang willen geven tot mogelijkheden van de Bixby-speaker.

Beschikbaarheid

Of het apparaat ook in de Benelux beschikbaar komt, is niet bekend. De slimme assistent Bixby is alleen via stembesturing in de Engelse of Zuid-Koreaanse taal te gebruiken. Dit zal voor de speaker ook het geval zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk