De iRobot Roomba i7+ stofzuigerrobot leert de indeling van je huis en kan zichzelf legen

De iRobot Roomba i7+ stofzuigerrobot leert de indeling van je huis en kan zichzelf legen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

iRobot Roomba i7+

iRobot is een bekende fabrikant van robotstuifzuigersen het bedrijf stelt nu zijn Roomba i7+ voor, een robot die een flinke intelligentieboost kreeg. Hij komt met de nieuwe Imprint Smart Mapping-technologie waarmee hij letterlijk elk hoekje van je woning in kaart brengt zodat hij geen stukken mist. Je kan in de iRobot Home-app verschillende kamers maken en vervolgens een naam geven. Op die manier kan je de robot aan het werk zetten om alleen een specifieke kamer schoon te maken.

Een ander nieuw aspect dat geïntroduceerd wordt met de Roomba i7+ is de zogenaamde Clean Base die niet alleen als oplaadpunt dient maar ook als een stofreservoir waar de robot zichzelf kan legen. Na elke schoonmaakbeurt gaat de robot zelf terug naar zijn basis en hij kan zich tot dertig keer legen, waardoor je er als gebruiker wekenlang niet naar hoeft om te kijken.

Foto's van de iRobot Roomba i7+

Google Assistent

De nieuwe robotstofzuiger komt ook met andere functionaliteiten die we al kennen van eerdere producten van iRobot, zoals de integratie met Assistent. Dankzij de mogelijkheid om kamers te herkennen kan je nu letterlijk aan je Assistent zeggen: "Hey Google, maak de woonkamer schoon." Vervolgens schiet je robot in actie. De Roomba I7+ detecteert verder ook welke plekjes op de vloer de meeste aandacht nodig hebben en hij maakt die extra schoon.

Foto's van de iRobot Roomba i7+

De iRobot Roomba i7+ is niet de enige robotstofzuiger die je huis in kaart kan brengen en zo geen plekjes mist. We zagen die functionaliteit ook al bij verscheidene andere merken van robotstofzuigers als Neato, Blaupunkt en Philips. De mogelijkheid om zichzelf leeg te maken is een interessante nieuwigheid die we nog niet eerder zagen. Bekijk zeker ook onderstaand introductiefilmpje van iRobot.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe stofzuiger van iRobot zal in Nederland verkrijgbaar zijn vanaf 15 februari en hij is beschikbaar in een i7-uitvoering zonder Clean Base vanaf 899 euro. Wil je de i7+ met Clean base, dan moet je 1199 euro neerleggen. De Clean Base is ook apart verkrijgbaar vanaf 499 euro. In de Clean Base zit een zakje waar het vuil in verzameld wordt en de kostprijs voor een pak van drie zakjes bedraagt 19,99 euro.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk