Samenwerking Xiaomi en IKEA richt zich op kunstmatige intelligentie en IoT

Samenwerking Xiaomi en IKEA richt zich op kunstmatige intelligentie en IoT

Xiaomi en IKEA

Afzonderlijk van elkaar bedienen deze twee giganten een geheel ander publiek. Toch zien ze overeenkomsten en Lei Jun, oprichter van Xiaomi, heeft op de AIOT Developer Conference aangekondigd de handen in te slaan. Gezamenlijk gaan ze werken aan een toekomst met kunstmatige intelligentie en IoT.

IoT staat voor ‘internet of things’ oftwel het internet der dingen. Hieronder verstaan we alles dat online is, niet alleen mensen maar ook dingen. Denk bijvoorbeeld aan machines, sieraden, auto’s, slimme thermostaten, slimme deurbellen, slimme sloten, wasmachines en de koelkast. Veel producten in ons huis zijn verbonden met het internet zoals de printer en beveiligingscamera. Veel van deze apparaten zijn ook slim en kunnen meten hoeveel energie je verbruikt of zien wie er aanbelt.

Kennis delen

Xiaomi en IKEA gaan zich nu op IoT richten in combinatie met kunstmatige intelligentie. Samen gaan ze smarthome-producten en - meubelen maken. Voor IKEA is smarthome geen onbekende categorie. De woonwinkelreus heeft al slimme producten zoals slimme lampen in het assortiment. Xiaomi beschikt over een uitgebreide expertise op het gebied van IoT. Een samenwerking is tussenbeide dus niet zo heel onlogisch.

Xiaomi heeft daarnaast zijn eigen kunstmatige intelligentie-platform Xiaomi AI. 34 miljoen gebruikers maken deel uit van dit platform Daarnaast heeft de Chinese techreus in het derde kwartaal van 2018 zo'n 132 miljoen producten verkocht die verbonden zijn met het internet, IoT). Xiaomi investeert ook in honderden bedrijven die op smarthome-producten zijn gericht.

Er zijn verder geen details naar buiten gebracht. We weten nu alleen dat beide zich gaan richten op kunstmatige intelligentie en IoT.

Xiaomi en IKEA

Via: GizmoChina

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer