Google Wifi terug van weggeweest in Nederland, vanaf 99 euro

Google Wifi terug van weggeweest in Nederland, vanaf 99 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Wifi is opnieuw verkrijgbaar in de Nederlandse Google Store. Het gaat dus om de eerste generatie van Googles mesh-systeem, en Google zegt dat het volledig compatibel is met het nieuwe Nest Wifi. Je kan een Google Wifi-router kopen vanaf 99 euro.

Google Wifi

Google maakt bekend in een persbericht aan onze redactie dat Google Wifi opnieuw te koop zal zijn in Nederland. Het mesh-systeem werkt ook samen met het nieuwere Nest Wifi, de opvolger van Google Wifi die het bedrijf in 2019 voorstelde.

Google Wifi is een systeem dat inmiddels al in 2016 werd aangekondigd. De router kan downloadsnelheden aan tot 1,2 Gbps, in tegensteling tot de Nest Wifi-router die tot 2,2 Gbps aankan. Er is ondersteuning voor de 2,4 GHz band en ook voor 5.0 GHz. Google Wifi kan zelf tussen de twee wisselen. Je kan de Google Wifi-router ook uitbreiden met extra points die je kan verbinden. Anders dan bij de Nest Wifi werken deze wel niet met de Google Assistent of als speaker. In onderstaande afbeelding zie je een vergelijking tussen Nest Wifi en Google Wifi.

Vergelijkingstabel tussen Google Wifi en Nest Wifi

Vergelijkingstabel tussen Google Wifi en Nest Wifi

Slimme router

Je kan Google Wifi instellen aan de hand van de Google Home-app. Daar voeg je de router toe samen met eventuele points om je netwerk doorheen het huis uit te breiden. Je kan dan kiezen welke apparaten de hoogste prioriteit verdienen? Van daaruit kan je ook snelheidstest uitvoeren, een gastnetwerk opstarten, je wifi-wachtwoord deken of ouderlijk toezicht beheren.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en beschikbaarheid

Google Wifi is te koop als individuele router (vanaf 99,99 euro) of in een pak met drie apparaten (vanaf 199,99 euro) om zo je netwerk uit te breiden. Zo'n pak van drie kan een oppervlakte van 250 vierkante meter dekken. Je kan ze vinden in de Google Store.

Hier ontdek je onze review van Google Wifi. Wat vind jij van Googles beslissing om opnieuw de oudere Google Wifi aan te bieden? Ben jij geïnteresseerd in het systeem? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Wifi terug van weggeweest in Nederland, vanaf 99 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk