Google test apps op het Nest Hub smart display, zo werkt het

Google test apps op het Nest Hub smart display, zo werkt het

Google werkt aan een appweergave op het scherm van smart displays. Een gebruiker van de Nest Hub Max ziet de functie alvast en toont dat in een video. De apps geven je toegang tot de functies van je slimme scherm zonder dat je spraakcommando's hoeft te gebruiken.

Google Nest Hub-apps

De troef van slimme schermen ten opzichte van smart speakers is dat je niet voor alles spraakcommando's nodig hebt. Het scherm heeft een interface waarmee je door de informatie kan bladeren, en Google experimenteert nu volop met die interface.

Op slimme schermen was al langer een weergave met tabbladen, en zo krijg je toegang tot media, smarthomebesturing en andere functies. Google overweegt nu om die functies allemaal te combineren in een soort van appweergave. Dat blijkt uit een interface die een Canadese Reddit-gebruiker al te zien kreeg op de Nest Hub Max. Het is ook niet de eerste keer dat een gebruiker de appweergave op zijn smart display krijgt. We zien onder meer: timer, weer, spotify, YouTube, YouTube Music, shopping, Google nieuws, Meet, Agenda en games.

Google test apps op het Nest Hub smart display, zo werkt het
Beeld van de appweergave

Handige weergave

Omdat het gaat om al bestaande functies van slimme schermen, is er geen mogelijkheid om apps te downloaden zoals dat op de Play Store kan. Het gaat enkel om een andere weergave, maar wel een interface die logisch lijkt. Op Android-telefoons is er al een appdrawer, en zelfs in Android Auto, waar spraakbesturing ook een belangrijke plaats krijgt, kan je door alle apps bladeren vanuit een overzicht. Als smart displays ook zo'n mogelijkheid krijgen, past dat dus prima in dezelfde lijn.

Voorlopig lijkt het slechts om een experiment van Google te gaan, maar het zou ons niet verbazen dat deze interface op termijn naar meer gebruikers wordt uitgerold. Het lijkt ons echt een meerwaarde voor slimme schermen, en zeker op momenten wanneer spraakbediening even niet mogelijk is door omstandigheden.

Recent kregen smart displays een nieuw besturingssysteem Fuchsia. Wat denk jij? Zou jij deze weergave wel willen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties