Google smart displays krijgen nieuwe Game Lobby

Google smart displays krijgen nieuwe Game Lobby

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Wie zin heeft in een spelletje op zijn Google Assistent-smart display kan voortaan sneller toegang krijgen tot games vanuit een nieuw menu. De Game Lobby is op momenteel enkel beschikbaar voor wie zijn smart display in de Engelse taal gebruikt.

Game Lobby

Google Assistent bevatte al langer leuke spellen in allerlei genres. Een van mijn persoonlijke favoriete spellen was altijd Castle Master waarbij je speelt als almachtige keizer die keuzes maakt tijdens zijn beleid. Vervolgens hoor je het resultaat en dat kan positief of negatief zijn. Ben je een slechte heerser dan word je vroeg of laat brutaal omgebracht door het volk. Doe je het goed dan wordt je weer brutaal omgebracht door een jaloerse concurrent.

Smart displays met Google Assistent hebben nog meer mogelijkheden op het vlak van games omwille van het scherm. Daarom komt Google nu met de Game Lobby, dat is een plaats waar je alle spellen terugvindt. Google stelt het nieuwe menu voor op zijn blog. Je krijgt het enkel te zien als je je smart display gebruikt met de taal English (US) en met de zin "Hey Google, let's play a game." De Games Lobby verschijnt dan en je ziet recente spellen, populaire spellen en uitgelichte games. Het zijn afzonderlijke tabbladen en met het pijltje krijg je alle games binnen die categorie te zien. Samen met de Games Lobby komen nog eens 10 nieuwe spellen.

Nederlandse games

De verschillende games op smart displays zijn het resultaat van het Interactive Canvas-systeem van Google. Daarmee konden ontwikkelaars sinds vorig jaar makkelijker interactieve apps en games bouwen voor slimme schermen. Wie echter op zoek is naar een ruim gameaanbod op de Nederlandse Nest Hub komt helaas nog bedrogen uit. Op dit moment zijn er twee spellen beschikbaar en die maken ook nauwelijks gebruik van het scherm.

Gerelateerde artikelen

Google bracht dit jaar ook de Family Bell voor smart displays uit. Dat is als een schoolbel voor in je huis om bijvoorbeeld kinderen die thuis voor school werken wat structuur bij te brengen. Kijk jij ernaar uit om meer Nederlandse apps en games op je smart display te zien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk