Google OnHub-routers krijgen ondersteuning voor Philips Hue

Google OnHub-routers krijgen ondersteuning voor Philips Hue

Philips Hue en OnHub

Philips heeft met zijn Hue-lijn inmiddels een behoorlijk interessante reeks aan producten, voornamelijk slimme led-lampen. Deze lampen zijn te bedienen middels een open standaard, ZigBee. Toen Google de eerste OnHub-router uitbracht, liet het bedrijf weten dat het de bedoeling was om de OnHub uit te laten groeien als 'smart home hub'. Dat zou ook ondersteuning voor ZigBee inhouden, maar later verdween deze toekomstige feature van de website van OnHub.

Voor de eerste verjaardag van de OnHub heeft Google samengewerkt met Philips om blijkbaar tóch ZigBee-ondersteuning toe te voegen aan zijn routers. De techniek in de vorm van antennes die ZigBee-frequenties aankunnen was al aanwezig in de routers en nu is het blijkbaar ook softwarematig gelukt. Hue-eigenaren die ook een OnHub in huis hebben, kunnen wanneer ze verbonden zijn met de OnHub, naar het adres on.here gaan om de Hue-lichten te bedienen.

Beschikbaarheid

Officieel zijn de Google OnHub-routers nog steeds niet te koop in Nederland en België, ondanks eerdere beloften van OnHub-fabrikant TP-Link dat de eerste OnHub-versie begin 2016 naar de Benelux zou komen. Wanneer je de OnHub geïmporteerd hebt zou je al direct gebruik moeten kunnen maken van Philips Hue-ondersteuning door naar 'on.here' te gaan in de browser.

Bron: Google Blog

Lees meer over:
OnHub

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties