'Google werkt aan Nest Wifi Pro-router: zoveel zal hij kosten'

'Google werkt aan Nest Wifi Pro-router: zoveel zal hij kosten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een krachtigere variant van zijn Nest Wifi-router die toepasselijk een 'Pro-model' wordt genoemd. Het apparaat komt zonder extra wifipunten en kost omgerekend ongeveer 199 euro. Dit is alvast bekend.

Nest Wifi Pro-router

Google heeft meer plannen met zijn Nest-routers voor het aankomende Made by Google-lanceringsevenement van 6 oktober. Op de website van de Amerikaanse regulator FCC is informatie gelekt over een 'Nest Wifi Pro 6E Router', die vermoedelijk gewoon de naam 'Nest Wifi Pro' zal krijgen. Eerder was al gelekt dat er een nieuwe router op komst is, maar nu weten we ook de naam en de prijs van het product.

Het belangrijkste verschilt tussen de Nest Wifi Pro met wifi6E en de huidige Nest Wifi, is zijn extra band ergens tussen de 6 en 7 GHz. Die heeft geen rechtstreekse impact op de snelheid van je verbinding, maar het zorgt wel dat de verbinding met apparaten stabieler verloopt. Stel dat je internetverbinding een snelweg is, dan komt er een derde rijstrook bij waar een kleine selectie van apparaten gebruiken van kan maken. Wat de downloadsnelheid betreft, is er nog niets bekend. De huidige Nest Wifi-router met wifi 5 ondersteunt snelheden tot 2,2 Gbps.

Gelekte prijzen

Verder weten we via een webshop al meer over de prijzen. Een Nest Wifi Pro-router komt zonder extra wifi-punten zoals bij de huidige Nest Wifi. Je betaalt dan 199 euro. Toch kan je meerdere routers samen aanschaffen om je wifi-netwerk uit te breiden. Voor een bundel van twee routers betaal je zo'n 299 euro en de prijs bedraagt 399 euro voor drie routers. Het voordeel van deze aanpak, is dat elk punt over een ethernetpoort beschikt.

Gerelateerde artikelen

Bij de lekken is nog niets verschenen over het design en we weten ook niet of hij ook dienst kan doen als een smart speaker. Het is wel bekend dat hij in vier kleuren zal verschijnen: Snow (wit), Linen (lichtbruin); Fog (lichtblauw) en lemongrass (een lichtgele of groene tint). Ben jij benieuwd naar deze Nest Wifi Pro, en kan jouw wifi-netwerk wel een upgrade gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk