Google Nest Wifi officieel: slimme router en Assistent-speaker in één

Google Nest Wifi officieel: slimme router en Assistent-speaker in één

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Nest Wifi

Google komt met een nieuwe versie van zijn Google Wifi uit 2016, en het apparaat wordt omarmt in Googles ecosysteem van slimme apparaten met de nieuwe naam: Google Nest Wifi. Het apparaat bestaat uit twee apparaten: de Google Nest Wifi Router en de Nest Wifi Point. Die laatste dient als een beacon die aan de hand van het Mesh-protocol het wifi-netwerk doorheen je huis verspreidt. Je plaatst de beacons strategisch doorheen de kamers van je huis om zo het wifi-signaal uit te breiden.

Google Nest Wifi officieel: slimme router en Assistent-speaker in één

De Google Nest Wifi samen met de Nest Wifi Point

De Beacons of Nest Wifi Points hebben ook speakers ingebouwd vergelijkbaar met de audio-kwaliteit van de kleine Nest Mini-speaker, waardoor je onder meer muziek kan afspelen en rechtstreeks met Google Assistent kan praten. Die functionaliteit zal van pas komen, want Google komt met specifieke Assistent commando's met betrekking tot Nest Wifi. Zo kan je bijvoorbeeld de draadloze verbinding uitschakelen in kamers waar zich beacons zich bevinden. Een andere mogelijkheid is om een specifiek verbonden apparaat even de internettoegang te ontzeggen.

Beelden van de router

De Google Nest Wifi-app interface

Met de komst van Google Assistent-functionaliteit komen ook microfoons en dankzij een schakelaar op de achterkant kan je de elektronisch uitschakelen. Een belangrijk punt is wel dat de Net Wifi Points een optionele toevoeging zijn, want de Nest Wifi Router zal voor sommige gebruikers al voldoende zijn om een wifi-netwerk te verspreiden. Al heeft de Nest Wifi Router zelf geen ingebouwde luidspreker. Opmerkelijk is ook dat de nieuwe Nest Wifi volledig compatibel is met de eerste generatie Google Wifi.

Beschikbaarheid

Toch zal het nieuwe apparaat waarschijnlijk beter in het interieur van je woning passen dan de Google Wifi, want Google komt met drie kleurenvarianten. Naast de witte kleur, is er nu een blauwe en lichtbruine kleur voor de Nest Wifi Router en Nest Wifi Points.

De Google Nest Wifi Router is alleen verkrijgbaar, of je kan hem kopen in een bundel met één of twee Nest Wifi Points. De Router alleen kost 169 dollar (153 euro omgerekend). voor een bundel met een Nest Wifi Point betaal je 269 dollar (244 euro omgerekend). Twee Nest Wifi Points met een Nest Wifi Router kosten 349 dollar '316 euro omgerekend).

Google Nest Wifi

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk