Google Nest Wifi in Nederland, alles wat je wil weten over dit mesh-netwerk

Google Nest Wifi in Nederland, alles wat je wil weten over dit mesh-netwerk

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Nest Wifi

Google lanceerde in oktober van 2019 de opvolger van zijn Google Wifi uit 2016, de Google Nest Wifi. Dit wifi-systeem bestaat uit een router (Nest Wifi Router) en een toegangspunt (Nest Wifi Punt). De Punt komt met dezelfde mogelijkheden als dat van de Google Nest Mini, waaronder de Google Assistent. Je kan dit apparaat dus ook specifieke vragen stellen zoals de huidige internetsnelheid of het pauzeren van de internetverbinding van de kinderen, allemaal via een stemopdracht.

Het Google Nest Wifi-systeem is twee keer zo snel als zijn voorganger en beschikt tevens over 25 procent meer bereik. Ook de geïntegreerde Nest Mini met Google Assistent is een extra toevoeging. De Nest Wifi Router en de Nest Wifi Punt zijn dualband-netwerkapparaten op de 2.4 GHz en/of 5 GHz-banden. Beide onderdelen hebben ondersteuning voor 802.11a/b/g/n/ac-wifi. Nest Wifi beschikt over AC2200 wifi-hardware met 4x4 (MIMO) 5GHz-ondersteuning, in tegenstelling tot de AC1200-hardware van de Google Wifi. Opmerkelijk is ook dat het Nest Wifi-systeem volledig compatibel is met de eerste generatie Google Wifi.

Afbeelding van de Google Nest Wifi

Ronde vormen

Google heeft veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de Nest Wifi. In tegenstelling tot zijn voorganger hebben de Nest Router en Nest Punt een 'zachter' uiterlijk vanwege de ronde vormen. Hiermee wil Google ervoor zorgen dat beide apparaten niet in een meterkast worden weggestopt, maar een mooie plek in het interieur krijgen.

Eenvoudige installatie

De Nest Wifi koppel je aan je modem en dit onderdeel van het wifi-systeem is verantwoordelijk voor de verspreiding van het wifi-signaal in je huis. De Nest Wifi Punt, degene met Google Assistent, is de extender en staat in verbinding met de Nest Wifi Router. Je plaatst de Punt op strategische plekken in je huis, liefst op ooghoogte, om zo het wifi-signaal uit te breiden.

De installatie van de Google Nest Wifi vindt plaats via de Home-app van Google. Via deze app kun je onder andere een gastnetwerk opzetten, wachtwoorden delen, wifi instellen voor het gezin, snelheidstesten uitvoeren en een apparaat in het netwerk prioriteit geven. Zo kun je met de instelling 'Voorkeur voor gamen' in Google Nest Wifi en Google Wifi je Stadia-verkeer automatisch laten optimaliseren. Voor de gevorderden is er de Google Wifi-app. Met deze app kun je het thuisnetwerk in detail aanpassen.

Google Nest Wifi

Google Assistent

De Nest Punt kun je als wifi-verbeteraar en als slimme speaker zien. Met dit apparaat kun je slimme apparaten in je huis bedienen, vragen stellen en opdrachten geven, net als ieder ander apparaat met Google Assistent. Via de verlichting aan de onderzijde van de Punt kun je zien dat het apparaat je vraag of opdracht heeft ontvangen. Wil je dit liever niet? Dan kun je via een schakelaar op de achterkant de microfoons uitschakelen.

Google Nest Wifi kopen

De Nest Wifi Router zal voor sommige gebruikers al voldoende zijn om een wifi-netwerk te verspreiden. Voor dit apparaat betaal je 159 euro. Wil je het wifi-netwerk verder uitbreiden? Dan kun je kiezen voor het pakket met een Nest Wifi Router en een Nest Wifi Punt. Dit pakket kost 259 euro. Voor elke extra Punt in huis betaal je 139 euro.

Je kan het Google Nest Wifi-systeem kopen via BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de Google Store. Voor meer informatie over de Nest Wifi kun je onze review lezen.

Google Wifi

Google Wifi

Google On, later Google Wifi, is de app voor de slimme Google wifi-routers. Je kan functies instellen, meerdere routers toevoegen en krijgt tips over het verbeteren ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk