Google Nest Mini: dit zijn de belangrijkste verbeteringen

Google Nest Mini: dit zijn de belangrijkste verbeteringen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Nest Mini verbeteringen

Tijdens Google I/O 2016 kwam Google voor het eerst met een slimme speaker met ingebouwde Google Assistent, de Google Home. Een jaar later volgde de kleinere en grotere uitvoering: de Google Home Mini en Max. In 2018 evolueerde de speaker in de Google Home Hub, een slimme speaker met een scherm gevolgd door een grotere uitvoering ervan in 2019, de Nest Hub Max. Aan het einde van 2019 lanceerde Google de opvolger voor de Home Mini, de Google Nest Mini.

Afbeelding van de vermoedelijke Google Nest Mini

Wellicht komt de benaming een beetje verwarrend over maar Google zit momenteel in een overgang tussen de namen Google Home en Google Nest. Nest wordt de nieuwe merknaam voor alle smarthome-producten van Google: van slimme thermostaten en deurbellen tot smart speakers, smart displays en zelfs de Chromecast. De 'rebranding' van de Home-speakers begon met de Nest Hub Max en gaat verder met de nieuwe Google Nest Mini.

1. Muurbevestiging

De grootste verandering ten opzichte van de Google Home Mini is de uitsparing aan de achterzijde van het apparaatje. Je kan de Nest Mini hiermee, met behulp van een haak of schroef, aan de muur hangen. Dat levert een aantal voordelen op, het geluid is naar voren gericht en een aparte houder aanschaffen is niet meer nodig. Als je hem wilt ophangen, heb je natuurlijk een extra lange kabel nodig. Google heeft hier gelukkig aan gedacht en levert een 1,50 meter lange USB-kabel mee.

Google Nest Mini

2. Betere geluidskwaliteit

Volgens Google gebruiken veel mensen hun slimme speaker om muziek op te luisteren. Daarom heeft het bedrijf het geluid van de Nest Mini sterk verbeterd. Nest Mini biedt twee keer zo veel bas als zijn voorganger en muziekliefhebbers kunnen nu ook twee Nest Mini’s aan elkaar koppelen voor stereogeluid.

3. Slimmer

De Google Nest Mini bevat een Machine Learning-chip, waardoor je straks gebruik kunt maken van de nieuwe Google Assistent. Een deel van de dataverwerking vindt lokaal plaats zodat opdrachten niet eerst naar de servers van Google hoeven worden gestuurd om vanuit daar weer naar de slimme speaker terug te keren. Hierdoor kan de Google Assistent nog sneller reageren op vragen en opdrachten. De nieuwe slimme assistent is helaas nog niet beschikbaar maar de Google Nest Mini is wel alvast geschikt.

4. Betere bediening

Als je muziek op de Google Nest Mini afspeelt en met je hand in de buurt van het apparaat komt, laten twee behulpzame LED's zien waar je moet drukken om het volume aan te passen. Als het rumoerig is, past Nest Mini het volume automatisch aan, zodat je muziek, nieuws en de Assistent altijd goed kunt horen. Verder kan Nest Mini je beter verstaan dan zijn voorganger.

Afbeelding van de vermoedelijke Google Nest Mini

5. Duurzamer

De bovenkant van de Nest Mini is volledig gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Volgens Google is ten minste 35 procent van de Google Nest Mini gemaakt van gerecycled plastic. Met één plastic flesje van 0,5 liter kan Google twee bovenzijden maken. De rest van de behuizing van Nest Mini bestaat voor tenminste 35% uit gerecycled plastic.

Wist je dit?

Wist je al dat het nu ook mogelijk is om al je slimme speakers en schermen te gebruiken als intercom? Zeg bijvoorbeeld vanuit de woonkamer “Hey Google, bel de slaapkamer” om je kinderen wakker te maken. Ook is Google Duo nu op alle speakers beschikbaar, zodat Duo-gebruikers elkaar kunnen bereiken via slimme speakers, slimme schermen en smartphones.

Google Nest Mini kopen

De Google Nest Mini kost evenveel als zijn voorganger, namelijk 59 euro. De slimme speaker is verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de Google Store.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk