Google Nest Mini officieel: verbeterde versie voor hetzelfde geld

Google Nest Mini officieel: verbeterde versie voor hetzelfde geld

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Van Google Home naar Google Nest

Tijdens Google I/O 2016 introduceerde Google de Google Home, een slimme speaker met ingebouwde Google Assistent. Tijdens het Made by Google-evenement van 2017 kwam Google met een kleinere uitvoering en een high-end-speaker: de Google Home Mini en Max. In 2018 volgde de Google Home Hub, de eerste variant met een scherm gevolgd door een grotere uitvoering in 2019, de Nest Hub Max.

Met de Nest Hub Max nam Google afscheid van de naam Google Home. Nest en Google zijn sinds vorig jaar weer samengevoegd en de Nest Hub Max is hiervan het eerste resultaat. Nest wordt dus de nieuwe merknaam voor alle smarthome-producten van Google: van slimme thermostaten en deurbellen tot smart speakers, smart displays en zelfs de Chromecast. De 'rebranding' van de Home-speakers, gaat vandaag verder met de nieuwe Google Nest Mini.

Afbeelding van de vermoedelijke Google Nest Mini

Google Nest Mini

Het idee om een Google Home Mini op te hangen, dook bij Androidworld in 2018 al op en klaarblijkelijk vond Google dat ook een goed plan. Tijdens Made by Google 2019 kondigt de zoekgigant de Google Nest Mini aan.

De Google Nest Mini (tweede generatie) komt zowel qua design als qua specificaties in grote lijnen overeen met de eerste generatie. De Google Nest Mini is 42 millimeter hoog en heeft een diameter van 98 millimeter. Wel is er nu een uitsparing aan de achterzijde van het apparaatje waarmee de Nest Mini gemakkelijk aan een haak of schroef aan de muur kan worden bevestigd. Google levert hiervoor een 1,50 meter lange USB-kabel mee. Op deze manier kun je de slimme speaker met een muurbevestiging geleverd waardoor je het geluid bijvoorbeeld naar voren kan richten.

De bovenkant van de Nest Mini is volledig gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Volgens Google is ten minste 35 procent van de Google Nest Mini gemaakt van gerecycled plastic.

De nieuwe variant beschikt tevens over betere geluidskwaliteit waaronder een hoger maximum volume en betere bastonen - ook moet het geluid een stuk natuurlijker klinken.

De Nest Mini heeft verder ondersteuning voor Wi-Fi 802.11b/g/n/ac en zowel 2.4 GHz als 5.0 GHz-netwerken. Het apparaatje werkt ook met bluetooth 5.0 en beschikt ook weer over ingebouwde Chromecast-ondersteuning voor het afspelen van audio. De stroomvoorziening van de Nest Mini is krachtiger geworden. Google heeft deze van 8 watt opgewaardeerd naar 15 watt.

Uiteraard is de Google Assistent ook weer van de partij. Zo kun je aan dit slimme hulpje vragen wat je eerstvolgende agenda-afspraak is, de verlichting in de keuken dimmen of verkeersinformatie en reistijden opvragen. Voor het verbeteren van de Google Assistant-functionaliteit, is een derde microfoon toegevoegd aan de Nest Mini. Daarnaast is er een Machine Learning-chip aanwezig op de Nest Mini, daarmee zou de Nest Mini een stuk sneller werken dan zijn voorganger, de Home Mini.

Afbeelding van de vermoedelijke Google Nest Mini

Google Nest Mini kopen

Google Nest Mini is per direct te bestellen en kost 59 euro. Vanaf 22 oktober is Nest Mini verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en de Google Store. Google Nest Mini is beschikbaar in twee kleuren: zwart en wit.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk