Google Nest Hub detecteert met ultrasoon geluid of je dichtbij bent

Google Nest Hub detecteert met ultrasoon geluid of je dichtbij bent

Nabijheidsdetectie Nest Hub

Google heeft zojuist een nieuwe functie uitgerold voor zijn Nest Hub-smart display, namelijk de mogelijkheid om aan de hand van ultrasoon geluid de nabijheid van de gebruikers te detecteren en zo de interface aan te passen. Die functionaliteit was alvast aanwezig op de grotere Nest Hub Max, maar dan via de camera die op het apparaat aanwezig is. Het was een Reddit-gebruiker die als eerste de feature ontdekte bij de Nest Hub.

Ultrasoon geluid is onhoorbaar geluid dat geproduceerd wordt door de luidspreker van de Nest Hub, en wanneer een gebruiker dichtbij is, weerkaatst het en wordt het opgevangen door de microfoons van het apparaat. Vervolgens krijgen gebruikers veranderingen aan de interface te zien, wanneer ze dichterbij komen, en die zijn zichtbaar bij verschillende toepassingen.

Zo werkt het

Een voorbeeld is wanneer je een timer activeert, dan krijg je vanop afstand een grote klok te zien, en als je dan dichterbij komt krijg je vervolgens knoppen aangeboden om onder meer de timer te pauzeren of stop te zetten. Wanneer je de Nest Hub vanop afstand vraagt naar het verkeer richting je werk, dan zie je als eerste de tijd in grote tekens, maar als je dichterbij komt, verschijnt een weergave van Google Maps. Als laatste zien we ook bij het afspelen van muziek en video's dat de Nest Hub knoppen op zijn interface toont.

Bekijk het resultaat in onderstaande voorbeelden. Je ziet telkens links de interface van ver af, en rechts die van dichtbij.

De nabijheidsdetectie via ultrasoon geluid is nu actief bij onze Nest Hub-apparaten. Eerder kondigde Google de functie alvast aan bij de nieuwe Nest Mini en de Nest Wifi-router die met ingebouwde smart speaker komt. Werkt de feature ook op jouw smart display? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Google Nest Hub

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties