Google Nest Hub krijgt nieuw media-dashboard, dit kan je ermee

Google Nest Hub krijgt nieuw media-dashboard, dit kan je ermee

Google Nest Hub media-dashboard

Alle apparaten die je aan de Google Home-app gekoppeld hebt, kun je via de Google Nest Hub of Nest Hub Max bedienen. Dit kan via een spraakopdracht voor de Google Assistent maar ook via het scherm van de slimme display (van boven naar beneden vegen). De laatste optie is nu alleen nog wel wat omslachtig. Je moet nu namelijk meerdere keren op het scherm tikken om een ruimte in je huis te selecteren en vervolgens daar het apparaat te bedienen.

Daar komt nu verandering in, meldt een Community Specialist in de Google Nest help-community. Google introduceert namelijk een nieuw en vereenvoudigd media-dashboard die het makkelijker moet maken om je speakers, speaker-groepen en smart displays in huis te bedienen.

Google Nest Hub - nieuw media-dashboard

Het nieuwe scherm kun je tevens bereiken door van boven naar beneden te vegen. Daarna tik je op de groene 'Media'-knop en dan krijg je een gegroepeerd overzicht te zien van al je speakers, slimme schermen en speaker-groepen.

Rechts van elk apparaat zie je een grote 'Play music'-knop waarmee je muziek per ruimte kunt bedienen. Je ziet tevens de albumhoes van het nummer en de volgende informatie:

De media kun je via de Nest Hub per kamer in je huis bedienen en wel op de volgende manieren:

Google Nest Hub - nieuw media-dashboard

Volume binnen de perken houden

Heb je meerdere Nest Hub-apparaten in huis? Dan kun je nu vanaf het nieuwe media-dashboard het volume per smart display begrenzen zodat de buren niet langer erdoor gestoord worden. Je kan zelfs een tijd instellen waarna het geluid omlaag moet, bijvoorbeeld het volume op 50% na 21.00 uur.

Google Nest Hub - nieuw media-dashboard

Beschikbaarheid

Het nieuwe media-dashboard wordt nu naar de de Google Nest Hub of Google Nest Max met softwareversie 1.44 uitgerold. Op de Androidworld-redactie is het - zoals gewoonlijk - forumbaas Patrick die al van de nieuwe functie kan genieten. Hij heeft zijn Nest Hub wel op US English ingesteld. Zie jij het nieuwe dashboard al? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Home
De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Meer info

Lees meer over:
Google Nest Hub

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties