Google Nest Hub (Max) werkt nu eindelijk met Netflix

Google Nest Hub (Max) werkt nu eindelijk met Netflix

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix smart displays

Google is een echte techgigant die naast eigen hardware ook verschillende besturingssystemen en diensten beheert. Die sterke positie maakt het voor het bedrijf mogelijk om snel links te keggen tussen zijn verschillende producten, en zo kan je bijvoorbeeld met YouTube Music op je Nest-speakers streamen.

Waar gebruikers van Google-hardware dan weer wel langer op moeten wachten is ondersteuning voor diensten van derde partijen, en dat is dan ook de reden waarom we nu pas voor het eerst Netflix kunnen casten op slimme schermen met Google Assistent, zoals de Nest Hub en de Nest Hub Max. Google moest eerst nog een akkoord bereiken met Netflix alvorens er werk kon worden gemaakt van die integratie. Vorig jaar raakte ook bekend dat Google en Netflix aan de integratie werkten. Google is met deze zet wel sneller dan concurrent Amazon, want het is nog niet mogelijk om Netflix af te spelen op de Echo-smart displays.

Beelden van de dienst

Zo werkt het

Je kan nu Netflix te casten naar slimme schermen als je de dienst eerst koppelt met de Google Assistent in de Home-app. Vervolgens zeg je "Hey Google, open Netflix", en je kan dan door de interface van de dienst scrollen om een film of serie te kiezen op je slimme scherm. Je kan Google ook vragen om specifieke content af te spelen, en vervolgens begint je smart meteen af te spelen.

De bekende knoppen om af te spelen, te pauzeren, verder te spoelen of de ondertiteling aan te passen, vind je ook terug op je smart display. Netflix maakt ten slotte in het bijzonder gebruik van de camera van de Nest Hub Max, want als je je hand optilt en richting het scherm beweegt, pauzeert je media meteen op het slimme scherm.

Beelden van de dienst

Beschikbaarheid

Google rolt de functie in de komende weken uit voor zijn slimme schermen, en hier op de redactie werkte de feature niet of gedeeltelijk. We verwachten dat de functionaliteit de komende weken wordt gestroomlijnd. Het is sinds 2018 ook mogelijk om via je Nest-speaker Netflix te casten op je televisie met een commando.

Ga jij nu volop Netflix streamen op je slimme schermpje of verkies je eerder een ander en groter scherm? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk