[Exclusief] Google Nest Hub spreekt nu ook Nederlands

[Exclusief] Google Nest Hub spreekt nu ook Nederlands

Google Nest Hub kan Nederlands

In Nederland kunnen we sinds begin oktober de Google Home en de Google Home Mini kopen en sinds eind oktober kunnen deze slimme apparaten ook Nederlands. Tijdens Google I/O werd bekend dat de Google Nest Hub ook naar Nederland komt. Dit is een smart display, een slimme speaker met een scherm. Dit apparaat kon onze taal nog niet begrijpen maar dat is nu wel het geval, zo laat een tipgever ons weten. De Google Nest Hub (voorheen de Google Home Hub) begrijpt nu dus Nederlands en je kan het apparaat nu gewoon in het Nederlands vragen stellen of opdrachten geven.

> Bekijk onze Instagram Stories voor voorbeelden van Nederlandse commando's op de Nest Hub

Google Nest Hub

Nederlandse taal instellen

Om de Nederlandse taal te gebruiken op de Nest Hub, kun je gewoon in het Nederlands opdrachten geven. Je zult hiervoor wel Nederlands als Assistent-taal ingesteld moeten hebben. Dat doe je als volgt.

> Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet

> Tik op 'Assistent' en dan 'Talen'

> Tik op 'Een taal toevoegen' en kies een taal. Je kunt een of twee talen kiezen.

Vervolgens zeg je 'Oké Google' in de eerste taal die je hebt gekozen. Je kunt in beide talen tegen de Assistent praten, maar ze niet door elkaar gebruiken.

Google Assistent - Nederlandse taal instellen

Nest Hub kopen

De Google Nest Hub heeft een adviesprijs van 129 euro en is te bestellen bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt. Vanaf 28 mei worden bestellingen uitgeleverd en is Google Nest Hub ook verkrijgbaar bij Albert Heijn en de Google Store. Je kan je op dit moment al inschrijven voor een wachtlijst in de Google Store via deze link. De adviesprijs van de originele Google Home daalt van 149 naar 99 euro.

Bedankt voor de tip, Sander!

Lees meer over:
Google Nest Hub

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties