Google Nest Hub krijgt een toetsenbord en meer verbeteringen

Google Nest Hub krijgt een toetsenbord en meer verbeteringen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zijn Nest Hub uitrusten met een toetsenbord. Dat moet helpen wanneer je navigeert in de browser op het smart display. Daarnaast zal het slimme scherm ook tafels kunnen reserveren in restaurants.

Google Nest Hub-verbeteringen

Recent kwamen er heel wat onderhuidse veranderingen naar de Google Nest Hub, want het slimme scherm zal voortaan werken met Googles Fuchsia-besturingssysteem. Het besturingssysteem dat sinds 2016 ontwikkeld werd als een experimenteel project zal op de achtergrond werken zonder dat de gebruiker meteen een verschil merkt.

Toch zijn er heel nog meer veranderingen op komst die wel merkbaar zijn, met als belangrijkste het virtuele toetsenbord, dat ontdekte 9To5Google. Voor bepaalde zoekresultaten kan je op de Nest Hub browserresultaten in beeld laten komen, en je ziet dan een webpagina. Bijvoorbeeld wanneer je een typische vraag voor Wikipedia stelt: "Hey Google, wie is Bill Gates", dan kan je op de Wikipedia-knop drukken waarna de browser wordt geopend.

De Nest Hub met zijn toetsenbord

De Nest Hub met zijn toetsenbord

Tafel voor drie

In tekstvakken kan je vervolgens gebruikmaken van een virtueel toetsenbord om te typen. Dat toetsenbord doet denken aan het virtuele keyboard van Chrome OS met zijn afgeronde hoeken voor de knoppen. Er verschijnen daarnaast ook pijltjes om een pagina terug of voorwaarts te navigeren. Verder is er het menu met de drie puntjes waarmee je de webpagina opnieuw kan laden of ze naar je telefoon kan versturen.

Gerelateerde artikelen

Toch zijn er nog meer nieuwigheden onderweg. Wie op zoek gaat naar restaurants op de Nest Hub, zal strak naast de resultaten een knop zien om een tafeltje te reserveren. De nieuwigheden lijken bij ons nog niet beschikbaar te zijn. Wat denk jij van de verbeteringen met de Nest Hub en zie jij ze al op je smart display? Denk jij dat de omschakeling naar Fuchsia deze smart display helpen om straks nog meer slimme functies te ondersteunen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Patrick!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk