Google Nest Hub krijgt nu 4 nieuwe functies, dit zijn ze

Google Nest Hub krijgt nu 4 nieuwe functies, dit zijn ze

De Google Nest Hub krijgt een update met vier belangrijke verbeteringen. Er komt een familietabblad voor kinderen, nieuwe mogelijkheden met wekkers en plakbriefjes. Hier ontdek je de vier nieuwigheden die Google nu uitrolt. Ze zijn beschikbaar als je de taal English US gebruikt op je smart display.

1. Familietabblad

De Google Nest Hub vormt het centrale punt in je huis waarmee je onder meer smarthome-apparaten bedient, en daarom wordt het ook door kinderen gebruikt. Google stelde eerder al zijn familiefuncties voor, maar die worden nu uitgerold naar smart displays die met Google Assistent werken, dat weet Android Police.

Op het familietabblad vinden kinderen leuke games, een tekenfunctie en 'het dier van de dag'. Elke dag krijgen kinderen dan een nieuw dierengeluid te horen. Google introduceert verder een functie waarmee je je familieleden op kaart kan zien en je kan ook een familiebel instellen.

Google Nest Hub krijgt nu 4 nieuwe functies, dit zijn ze

2. Nieuwe voor wekkers

Met de update krijg je een nieuwe interface te zien waarmee je een wekker kan instellen. Je kiest de tijd, het liedje dat wordt afgespeeld en je stelt in hoelang snoozen duurt. Daarnaast kan je ook bepalen of Google al dan niet meteen je ochtendroutine mag activeren.

Verder neemt Google ook een functie over die we al kennen van slimme schermen als de Lenovo Smart Clock: het sunrise alarm. Je smart display laat het scherm steeds meer oplichten naarmate de tijd voor je wekker dichterbij komt. Je kan instellen hoeveel tijd van tevoren dat oplichten van het scherm begint en je kan zelf een zacht geluidje laten afspelen voor de wekker gaat.

3. Digitale post-its

Google komt ook met de Family Sticky Notes, ofwel plakbriefjes die je op de Nest Hub kan achterlaten. Zeg bijvoorbeeld even via zo'n notitie tegen je vriend of vriendin om even het vuilnis buiten te zetten. Je kan een notitie maken met het commando: "Hey Google, leave a family note".

Google Nest Hub krijgt nu 4 nieuwe functies, dit zijn ze

4. Googles weerkikker

Op smart displays kan je albums van Google Foto's weergegeven of je kan kunstfoto's van Google tonen op het scherm wanneer je het niet gebruikt. Google introduceert nu een nieuwe optie en dat is een achtergrond die het weer toont. Je ziet telkens een afbeeldingen van Googles bekende kikker die telkens verschijnt bij het weerbericht in de app. Er zijn meer dan 50 verschillende afbeeldingen van de 'weerkikker' afhankelijk van het weer, de tijd en het seizoen.

Het is nog niet bekend wanneer deze functies ook uitrollen voor de Nederlandse Google Assistent. Zie jij ze op je smart display in het Nederlands verschijnen. Breng de redactie dan via deze weg op de hoogte en deel je foto.

Lees meer over:
Smart display Google Nest Hub

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer