Google Nest Hub: speel nu games op het scherm van je smart display

Google Nest Hub: speel nu games op het scherm van je smart display

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smart displays-games

Slimme schermen zoals de Nest Hub en Lenovo Smart Display werken vanaf nu met games die je op het schermpje kan spelen. Op zijn blog maakt Google bekend dat je voortaan kan vragen aan je smart display om een spel te spelen, en vervolgens krijg je dan een lijst van games. Eerder was het al mogelijk om spellen te spelen met je smart speakers, maar deze 20 nieuwe spellen zijn allemaal speciaal gemaakt voor het scherm van de smart displays.

Voorlopig zijn de 20 games die Google voorstelt enkel te spelen als je je slimme scherm met de taal English (US) gebruikt. Toch keken we ook even of de functie ook werkt in het Nederlands, en als we het commando "Laten we een spel spelen" gebruikten dan kregen we toegang tot twee Nederlandstalige games voor smart displays.De spellen 'Willem Wever' en 'De Donald Duck' zijn ook visueel wat minder aantrekkelijk dan de verschillende soorten van quizzen en een versie van 'pictionary' die we in onderstaand introductiefilmpje te zien krijgen.

'Nog meer onderweg'

Volgens Google kunnen we in de toekomst ook rekenen op nog meer games en interactieve toepassingen voor smart displays. Het bedrijf onthulde vorig jaar al op Google I/O dat het werkt aan zijn Interactive Canvas-systeem dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om toepassingen te ontwikkelen voor slimme schermen. Wanneer we meer Nederlandse content mogen verwachten is nog niet duidelijk.

Wat denk jij van games op smart displays? Zijn ze een leuke manier om de sfeer op familiefeesten op te krikken of ben je eerder geïnteresseerd in handige toepassingen op het schermpje? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk