Google Nest Hub-fout: scherm kleurt plots roze, dit kan je doen

Google Nest Hub-fout: scherm kleurt plots roze, dit kan je doen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een fout opgetreden bij de Google Nest Hub van enkele gebruikers. Hun smart display vertoont een roze tint op het scherm als gevolg van de Fuchsia-update. Google is zich bewust van de fout en gaat ermee aan de slag, maar wij leggen uit hoe je het nu al oplost.

Google Nest Hub-fout

Je kan het zo gek niet bedenken. Je smart display ontvangt dan eindelijk zijn update naar het Fuchsia-besturingssysteem, en uitgerekend dan krijg je met een fout te maken die je scherm roze kleurt... Fuchsiaroze zeg maar gerust. Het is exact wat een kleine groep Nest Hub-eigenaars is overkomen, en het probleem werd alvast aangekaart op Reddit.

Het lijkt best wel lollig als je net de update naar Googles mysterieuze besturingssysteem hebt gekregen, maar het gaat wel degelijk om een fout. Het is namelijk de bedoeling dat je geen zichtbare veranderingen merkt nadat je smart display een nieuw besturingssysteem heeft gekregen.

Google Nest Hub-fout: scherm kleurt plots roze, dit kan je doen

Bron: u/fiws op Reddit

Zo los je het op

Google is zich alvast bewust van de fout en het werkt aan een oplossing, maar daar hoef je niet op te wachten. Er zijn namelijk twee manieren waarmee je van het roze scherm verlost raakt. Voor de eerste methode volg je het onderstaande stappenplan:

  1. Open de Google Home-app en tik daar op de Nest Hub
  2. Tik bovenaan op het Instellingen-icoontje
  3. Kies Toegankelijkheid
  4. Gebruik de schakelaar naast Kleurinversie

Gerelateerde artikelen

Als je met de Kleurinversiefunctie het roze scherm niet kan weghalen, dan kan je twee dingen doen: wachten op de oplossing waar Google aan werkt of gewoon je Nest Hub terugzetten naar fabrieksintellingen. Zo'n hard reset is bij een smart display veel minder ingrijpend dan wanneer je hetzelfde bij een smartphone doet. Je kan de Nest Hub resetten door de bovenste en onderste volumeknoppen tegelijk in te drukken tot het apparaat opnieuw opstart. Een uitleg van de stappen vind je in dit artikel. Daarna dien je het opnieuw in te stellen vanuit de Google Home-app.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Nest Hub? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk