Google Nest Audio officieel: voordelige smart speaker met sterk geluid

Google Nest Audio officieel: voordelige smart speaker met sterk geluid

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Nest Audio

Googles 'Launch Night In'-evenement draait niet enkel om nieuwe telefoon, want Google heeft zijn opvolger aangekondigd van de originele Google Home, ofwel de allereerste smart speaker met Google Assistent. Na vier jaar van trouw commando's opvolgen, mag hij plaats ruimen voor de nieuwe Nest Audio. Daarbij schuift Google een nieuw design en verbeterd geluid naar voren.

Rijk geluid

Laat ons met de klank beginnen. De Google Home kreeg een nieuwe mid-woofer met een grootte van 75 mm en een speciaal ontworpen 19 mm tweeter. Met dat duo belooft Google dat de Nest Audio 75 procent luider is dan de huidige Home-speaker en ook het basgeluid is de helft krachtiger. Google mikt naar eigen zeggen op een natuurlijk geluid dat compressie voor muziek zoveel mogelijk beperkt en klanken produceert op de manier zoals ze in de opnamestudio zijn gemaakt.

Met de Media EQ optimaliseert de Nest Audio ook het geluid op basis van het soort media dat wordt afgespeeld. Zo maakt hij een onderscheid tussen muziek, podcasts, luisterboeken en het stemgeluid van de Google Assistent. Daarnaast is er nog de Ambient EQ-functie die het geluid van de Assistent afstemt op basis van het achtergrondgeluid in de omgeving van de Nest Audio.

Design en touch-bediening

De speaker heeft een nieuw design dat beter in de line-up van Googles smart speakers past. Nest Audio is namelijk volledig afgewerkt met stof, maar net als bij de Nest mini ondersteunt hij nog steeds touch-bediening. Aan de bovenkant tik je links en rechts om het volume aan te passen en pauzeren of afspelen doe je door in het midden te tikken. Achteraan de speaker zit ook een schakelaar waarmee je de microfoons uitschakelt.

De Nest Audio is iets groter dan de originele Home met een hoogte van 175 mm (ten opzichte van 143 mm) en breedte van 144 mm (ten opzichte van 96 mm). Daarnaast is hij niet langer rond met zijn diepte van 78 mm (ten opzichte van 96 mm). De stoffen afwerking is voor 70 procent gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en de slimme luidpreker komt met een Chalk en een Charcoal-kleur.

Stereopaar

Zoals altijd kan je de nieuwe Nest-speaker gebruiken om je smarthome te bedienen of vragen te stellen aan de Google Assistent. De speaker werkt ook met bekende muziekdiensten zoals Spotify en YouTube Music, en wie meerdere slimme speakers in huis heeft kan in de Home-app een speakergroep maken om ze samen te laten weerklinken. Je kan nu ook twee Nest Audio-luidsprekers koppelen om een stereopaar te vormen en het geluid langs twee richtingen te horen.

Beschikbaarheid

De Nest Audio komt in de kleuren Charcoal en Chalk en hij heeft een adviesprijs van 99,99 euro. De Nest Audio is per direct in Nederland te bestellen in de kleur 'Krijt' en 'Houtskool'. Voor het bestellen van de Nest Audio kan je terecht bij BCC, bol.com, Coolblue, MediaMarkt , Tink en de Google Store. Levering van de speaker zal plaatsvinden vanaf 15 oktober.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk