Google: Nest Audio krijgt Chromecast-integratie, dit weten we al

Google: Nest Audio krijgt Chromecast-integratie, dit weten we al

Google werkt aan een integratie die de Nest Audio laat werken met je tv via de Chromecast. Dat heeft het bedrijf zelf bekend gemaakt. Het gaat mogelijk om een manier om de smart speaker te laten werken met je tv.

Google Nest Audio-integratie

In september bracht Google de Nest Audio op de markt, dat is een slimme luidspreker die de originele Google Home mocht opvolgen. Zoals dat wel vaker gaat bij slimme speakers en smart displays van Google, evolueren de producten na de lancering nog volop verder dankzij regelmatige updates, en dat is kennelijk ook het geval voor deze Nest Audio.

Google heeft bekend gemaakt dat er binnenkort een integratie zit aan te komen van de Nest Audio met Chromecast. Dat vertelde het bedrijf tegen de Wall Street Journal. Voorlopig krijgen we niet meer details over wat deze integratie dan precies mag inhouden, maar we hebben al wel een sterk vermoeden over wat we mogen verwachten.

Google: Nest Audio krijgt Chromecast-integratie, dit weten we al

Recent lekte namelijk informatie over een stuk promotiemateriaal van Google dat deel uitmaakt van de Google Store. In de tekst werd een functie beschreven die geen deel uitmaakt van het pakket van functies van de Nest Audio, namelijk de mogelijkheid om de speaker met je tv te verbinden via de nieuwe Chromecast met Google TV zodat hij het geluid van je tv kan afspelen. De speaker werkt dan in feite als een soort van surround- of home theatre-systeem. Mogelijk is deze functie niet tijdig klaar geraakt voor de lancering van Nest Audio.

Veel vragen

Voorlopig zijn er nog veel onduidelijkheden over de aankomende integratie. Zo is het niet bekend of je één speaker tegelijk met je Chromecast zal kunnen verbinden of meerdere, want het is al wel mogelijk om met twee Nest Audio-speakers een stereo-paar te vormen. Daarnaast zijn er nog veel vragen rond de compatibiliteit. Gaat deze feature exclusief zijn voor de Nest Audio, of zal het ook werken met de krachtigere Google Home Max? En de andere Chromecast-apparaten? Werkt het ook voor de Chromecast Ultra of de Chromecast V3? Op al die vragen krijgen we hopelijk spoedig een antwoord.

Lees meer over:
Chromecast Nest Audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer