Google Home-update: dit zijn de 3 nieuwe functies

Google Home-update: dit zijn de 3 nieuwe functies

Google Home

Versie 2.27 van de Google Home-app komt met een hele reeks aan handige functies. Allereerst is er het donkere thema. Bijna alle Google-apps hebben al zo'n donkere modus, de Home-app kleurt nu ook automatisch mee zodra je het systeemthema van je telefoon wijzigt.

Alle schermen van de app zijn aangepast aan het donkere thema en hebben nu donkergrijze tinten gekregen. De gekleurde onderdelen hebben nu een grijze achtergrond.

Google Home-app met een donkere modus

Alle Nest-camera's op één plek

Daarnaast hebben alle Nest-camera's nu een plekje gekregen op één pagina. Hierdoor heb je een handig overzicht van al je camera-feeds. Heb je (maar) één Nest-camera, zoals ik, dan krijg je alleen de feed van dat apparaat te zien. Bij meerdere camera-feeds krijg je de optie om alle camera's in één keer uit te schakelen of aan te zetten. Je kan ze ook per stuk bedienen.

Via 9to5Google

Uitbreidingen voor het nieuwe 'power menu' in Android 11

Google test in de Android 11 Beta-software een nieuw 'power menu' dat je te zien krijgt als je de aan/uit-knop lang ingedrukt houdt op een Pixeltelefoon. De update voor de Google Home-app geeft dit menu meer mogelijkheden. Je kan namelijk nu ook Chromecasts, speakers met geïntegreerde Google Assistent of Chromecast en smart displays aan dit menu toevoegen.

Migratie van Nest naar Google Assistent

Deze update is overduidelijk onderdeel van de integratie van Nest in het Google-ecosysteem door gebruikers over te zetten op een Google-account. Dit alles heeft te maken met het einde van het Nest-ecosysteem voor slimme apparaten. De 'Works with Nest'-api werken niet meer en ontwikkelaars en Google verwijst ze naar de Google Assistent als de centrale strategie van Googles smarthome-platform waar Nest deel van uitmaakt.

De Nest-app zal op den duur ook opgaan in de Google Home-app. Het is namelijk al bekend dat je straks je slimme deurslot rechtstreeks vanuit de Home-app kunt openen. Daarnaast worden er nog meer functies overgeheveld zoals de 'Thuis/Afwezig-functie'.

Heb jij de update voor de Google Home-app al binnen? Wat vind je ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Thuis/Afwezig-functie in de Nest-app

Thuis/Afwezig-functie in de Nest-app

Nest
Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..

Meer info

Google Home
De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties