Google Home Mini en Max: kleine en high-end slimme speakers

Google Home Mini en Max: kleine en high-end slimme speakers

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google Home

Tijdens Google I/O 2016 kondigde het bedrijf de Google Home aan. Deze slimme speaker kan niet alleen muziek afspelen, maar kan ook Chromecasts en slimme apparatuur bedienen. Daarnaast werkt de speaker als communicatiepunt voor Google Assistant, de slimme assistent van het bedrijf. Door middel van het commando 'OK Google' of 'Hey Google', wordt de Assistent ingeschakeld en vervolgens is het mogelijk vragen te stellen of spraakopdrachten te geven.

Eerder dit jaar kreeg de Google Home de mogelijkheid om meerdere gebruikers toe te voegen, waarbij gebruik werd gemaakt van Voice Match om de verschillende gebruikers te onderscheiden. Deze functie was in eerste instantie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt nu ook naar de andere landen waar de Google Home te koop is.

Het wordt ook mogelijk om extra acties toe te voegen aan bepaalde commando's. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen aanzetten nadat je jouw dagoverzicht krijgt met het 'Goedemorgen'-commando. Daarnaast biedt Google Home een nieuwe functie voor mensen die meerdere Google Home-apparaten hebben, waarbij het mogelijk is om een (spraak)bericht naar alle Home-apparaten in het huis te sturen.

Google Home Mini

Precies een jaar geleden, tijdens het Made by Google 2016-evenement, werd de eerste Google Home gelanceerd. Vandaag is het de beurt aan een kleine slimme speaker van Google. De Google Home Mini is een kleinere en goedkopere Google Home en lijkt niet echt als speaker bedoeld, maar vooral om met Google Assistant te communiceren. Al meldt Google dat de speaker wel degelijk goed geluid biedt voor een kleine speaker.

De speaker bevat vier led-lampjes, die niet te zien zijn wanneer deze niet in gebruik zijn. De bovenkant is gemaakt van stof, net als de onderzijde van de reguliere Google Home.

Google Home Max

Naast de Google Home Mini kondigde Google ook de grotere Google Home Max aan. Deze speaker moet een erg goede geluidskwaliteit bieden. Deze speaker bevat Smart Sound, een nieuwe geluidstuner die het geluid aanpast aan jouw omgeving en jouw voorkeuren. De speaker gebruikt machine learning om vast te stellen hoe het geluid het beste zal klinken, bijvoorbeeld wanneer de speaker in de hoek van de kamer staat.

Met Smart Sound wordt het geluid ook aangepast afhankelijk van de situatie. Zo zal het volume automatisch verlaagd worden in de avonduren en zal het geluid harder gaan wanneer de vaatwasser aanstaat.

De speaker, die verticaal of horizontaal te plaatsen is, bevat twee 4,5 inch-woofers en heeft een stereo-ingang, naast de mogelijkheid om gebruik te maken van Bluetooth en Chromecast-functionaliteit.

Google Home Mini en Home Max kopen

De Google Home Mini zal voor 49 dollar in de winkels in de Verenigde Staten liggen. De speaker is daar vanaf 19 oktober te koop. De Home Max ligt vanaf december in de winkels en zal 399 dollar kosten.

Google verkoopt de Google Home Mini en Max alleen in landen waar Google Assistant officieel beschikbaar is. In Nederland en België is dat niet het geval en daarom lijkt het onwaarschijnlijk dat de speaker op korte termijn naar ons zal komen. We weten wel dat Google bezig is met ondersteuning voor Nederlands in Google Assistant.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk