Google Home en Google Home Mini vanaf nu te bestellen in Nederland

Google Home en Google Home Mini vanaf nu te bestellen in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Home - wat kan je ermee?

De Google Home-smartspeakers bestaan uit drie speakers: de Google Home Mini, de Google Home, en de Google Home Max. De eerste twee komen nu naar Nederland en dat betekent dus dat de Nederlandse Google Assistent, die sinds eind juli beschikbaar is voor smartphones, binnenkort ook werkt op de Google Home-speakers.

Met een eenvoudige stemopdracht verbindt Google Home elk huishouden met het internet. Zeg simpelweg “Hey Google” of “Oké Google” om het web te doorzoeken, je agenda te checken, slimme lampen te bedienen, timers en wekkers te zetten en je favoriete muziek en series af te spelen, terwijl je letterlijk je handen vrijhoudt voor andere zaken.

Beide Google Homes kunnen meerdere gebruikers in een huishouden helpen dankzij Voice Match. Die technologie stelt Google Home in staat om stemmen te onderscheiden, zodat het antwoord op een vraag als “Wat staat er in mijn agenda?” geheel is afgestemd op degene die de vraag stelt. Verder kun je met je stem ‘smart home’-apparaten bedienen, zoals slimme lampen van Philips Hue of een Nest Thermostat. Je kan met de slimme speaker ook luisteren naar muziek via onder meer YouTube Music en Spotify, content van Netflix en YouTube laten afspelen op TV (vereist Google Chromecast) en luisteren naar het nieuws van vertrouwde, Nederlandse nieuwsaanbieders.

Google Home en Google Home Mini

Google Home en Google Home Mini

Google Home kopen

De Google Home kost €149,- en de Google Home Mini kost €59,-. Ze zijn vanaf vandaag te bestellen bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en in de Google Store. Google Home Mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en koraal. Koraal is alleen beschikbaar in de Google Store. Vanaf 24 oktober liggen Google Home en Google Home Mini in de winkels en worden geplaatste bestellingen uitgeleverd.

0 reacties

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk