Google gaat de Nest Protect in zijn Home-app integreren

Google gaat de Nest Protect in zijn Home-app integreren

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nest Protect

In 2019 begon Google met het integreren van Nest in het Google-ecosysteem door gebruikers over te zetten op een Google-account. Een voordeel van de transitie was de mogelijkheid om 2FA te gebruiken, zodat slimme apparatuur beveiligd was tegen datalekken van wachtwoorden. Gebruik je een Nest Protect? Dan heeft de overgang naar een Google-account mogelijk meer problemen opgeleverd dan verbeteringen. Eén van de nadelen voor Nest Protect, is het verdwijnen van de mogelijkheid om apparaten door meerdere gebruikers te laten beheren.

Nest Protect

Na de integratie, verdween de mogelijkheid om meerdere mensen te koppelen

In de basis hoeft dat echter geen problemen op te leveren, indien Google alle Nest-apparaten via de Home-app beschikbaar zou stellen. Dat is momenteel echter – in tegenstelling tot de camera’s en de slimme thermostaten van Nest – niet het geval voor de Nest Protect-rookmelder. Notificaties die afkomstig zijn van de Nest Protect, zijn daardoor enkel zichtbaar via de Nest-app die werkt met het Google-account van één van de gezinsleden. Daarnaast mist ook de beloofde integratie met andere slimme apparatuur, zoals Google eerder nog had beloofd.

Slimme integraties

Bij de transitie richting de Home-app had Google beloofd het mogelijk te maken om de Nest-apparaten aan andere slimme apparaten te koppelen via de Home-app. Voor de Nest Protect bleef het onmogelijk, gezien de rookmelder niet beschikbaar is via Googles Home-app. Google liet eerder wel weten dat de ‘integratie binnen de Home-app op komst is’ binnen de ‘komende maanden’. Wanneer de integratie van Nest Protect zou arriveren, werd daarmee niet bekend. Wel liet Google via zijn reactie doorschijnen dat integraties met externe apparaten/diensten op komst zijn.

Nest Protect

Bij het brandalarm, zouden alle slimme lampen in huis (rood) kunnen knipperen

Welke integraties met externe apparaten/diensten er precies zullen volgen, is nog onbekend. Tijdens Made by Google 2019 zou Google hebben benoemd dat het ‘laten knipperen van lampen’ zodra een rookmelder afgaat, tot de mogelijkheden behoort. Naast standaard functies van rookmelders, is de Nest Protect ook voorzien van een lichtsensor om op te vangen hoe licht het in een bepaalde ruimte is. Tot slot bevat de Nest Protect een temperatuursensor, die met een slimme thermostaat zou kunnen werken. Welke integraties verwacht jij? Laat het ons weten in de reacties.

Nest

Nest

Officiële app voor Nest, waarmee onder andere de slimme thermostaat en beveiligingscamera's van het zusterbedrijf van Google mee kunnen worden bediend. ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk