Gastmodus voor Google Home-speakers onverwacht verwijderd

Gastmodus voor Google Home-speakers onverwacht verwijderd

Gastmodus verwijderd

Google Nest- en Home-apparaten werken niet langer met een gastmodus. Dat is een functie waarmee je op een vlotte manier gasten toegang kan geven tot je slimme apparaten. Zo kunnen ze zelf content casten naar een smart display, Chromecast-apparaat of slimme speaker. Gastmodus werkt met een viercijferige code die je aan je gasten geeft, waardoor ze niet langer met hetzelfde wifi-netwerken moeten verbonden zijn om je speakers te gebruiken.

Zonder enige aankondiging heeft Google nu de gastmodus verwijderd voor Nest- en Google Home-apparaten, dat stelt Android Police in een artikel. De ondersteuningspagina voor de gastmodus werd eveneens door Google verwijderd en de laatste versie van die pagina was online op 31 oktober 2019.

Gastmodus

Chromecast

Toch bestaat gastmodus nog wel voor Chromecast-apparaten en je vindt de functie gewoon terug in de instellingen waar je ze kan activeren. Daarnaast is ook de help-pagina voor Chromecast nog wel actief. Al werkt gastmodus ook niet voor third-party-cast-apparaten zoals Android TV's, maar dat was ook in het verleden al zo.

Chromecast aansluiten

Voorlopig blijft het wachten op een officiële verklaring van Google die meer duidelijkheid schept. De enige manier om gasten nu toegang te geven tot je smart display of Home-speaker is door ze te laten verbinden met je wifi-netwerk. Al is het invoeren van een wifi-wachtwoord een veel moeizamere klus dan simpelweg een viercijferige code delen, zeker als je een hele groep mensen in één klap wil laten casten op je apparaten.

Gebruikte jij de gastmodus of liet je eerder al mensen casten door ze toegang te geven tot je wifi-netwerk? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Google Home

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties