Google Home ligt voor de kerst in de winkel

Google Home ligt voor de kerst in de winkel

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Home beschikbaarheid in Nederland

Vorige week donderdag werd de Nederlandse Google Assistent voor Android- en iOS-toestellen aangekondigd. Na lang wachten kunnen we nu ook in het Nederlands vragen en opdrachten aan de slimme assistent van Google geven. Google Nederland gaf verder ook aan dat de Google Assistent nu niet alleen Nederlands spreekt, maar ook Nederlands is. De functionaliteit en persoonlijkheid zijn namelijk aangepast aan ons land - de Assistent zingt Nederlandstalige liedjes, volgt het Nederlandse voetbal en begrijpt dat het weer heel belangrijk is voor ons.

Natuurlijk waren we ook benieuwd naar de hardware die kan worden bediend met Google Assistent. Google Nederland gaf aan dat de assistent nog geen smarthome-toepassingen kan aansturen en ook nog niet op de Google Home werkt. Rachid Finge van Google Nederland legde aan Androidworld uit waarom: "De Google Assistent voor slimme speakers is nét even anders dan die voor smartphones, vandaar dat de Nederlandse Google Assistent die we hebben uitgebracht voor smartphones momenteel niet werkt op Google Home. Zodra Google Home beschikbaar is in Nederland, kun je bestaande Google Home-speakers wel op Nederlands zetten."

Vraag het Google

Nu zijn we achter een preciezer tijdstip gekomen van de beschikbaarheid van de slimme speaker van Google in Nederland. Dit vertelt Rachid Finge zelf in een 'Vraag het Google-filmpje op YouTube. Scroll hiervoor door naar 0:59 in het filmpje. Rachid geeft hier antwoord op een vraag van Ronald die al een Google Home Mini heeft. De bestaande Google Home kan in ieder geval ingesteld worden op het Nederlands zodra de speaker officieel beschikbaar is. Je hoeft dus geen nieuwe te kopen.

Maar dan vraagt iemand of Rachid iets specifieker kan zijn over deze beschikbaarheid en hij antwoordt: "Voor de kerst." We kunnen dus een slimme speaker voor de kerst van dit jaar aanschaffen of weggeven.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk