Google Home-app laat je nu naar huis bellen via je smart display

Google Home-app laat je nu naar huis bellen via je smart display

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bellen naar huis

In de Google Home-app die heel je slimme huis op orde brengt is het vanaf nu ook mogelijk om rechtstreeks naar je smart display te bellen dat thuis staat. Dat weet onder meer 9To5Google. Een nieuwe knop genaamd 'Bellen naar huis' zorgt daarvoor. Als je op de knop tikt, begint meteen een videogesprek met je slimme scherm. Dat kan een Nest Hub van Google zijn, maar de functie werkt ook met de Lenovo Smart Display of andere slimme schermen.

Het gesprek verloopt vergelijkbaar als bij een normaal gesprek op Google Duo. Op het smart display krijg je het nummer te zien van wie je belt, en je krijgt ook een preview-weergave te zien van die persoon voor je opneemt. Je smart display zal ook vanuit zijn overzicht met meldingen tonen wanneer je een gemist gesprek hebt en om hoeveel gesprekken het gaat.Screenshot van de functie

Ook voor smart speakers?

De nieuwe functie is een handige manier om naar huis te bellen, rechtstreeks op een groter scherm, maar anderzijds is het ook een eenvoudige manier om mensen te bereiken zonder dat er een telefoonnummer vereist is. Zo kan je bijvoorbeeld rechtstreeks met je kinderen praten vanuit je smart display thuis, zonder dat je partner even de telefoon moet doorgeven.

Beelden van de functie

Je smart display toont gemiste gesprekken

De feature werkt voorlopig enkel met slimme schermen, want het werkt enkel via een videogesprek. Het is niet duidelijk of Google op termijn je de keuze wil laten om ook naar smart speakers te bellen via een audiogesprek in Duo.

De functie is in alle stilte toegevoegd aan de Home-app, en dat heeft waarschijnlijk te maken met de lancering van de Nest Hub Max wereldwijd. Dat grotere smart display komt met een camera, waardoor je ook videobeelden van thuis op je telefoon kan zien. De Nest Hub Max komt helaas niet naar Nederland. Kan jij al bellen naar je slimme scherm? Laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel.

Beelden van de functie

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk