'Google gaat misschien ook een eigen Smart Display maken'

'Google gaat misschien ook een eigen Smart Display maken'

Smart Display

Een Smart Display of slim scherm heeft een aantal voordelen wanneer je het vergelijkt met een slimme speaker als de Google Home. Je kunt ermee videobellen door gebruik te maken van Google Duo en je kunt er video's mee afspelen via YouTube.

Amazon kwam als eerste met een variant met scherm op zijn Amazon Echo. De Amazon Echo Show maakt ook gebruik van Alexa en dat is de assistent van Amazon. Google heeft tijdens de CES in Las Vegas van dit jaar bekend gemaakt dat er ook een variant met scherm van de Google Home zou gaan komen. Deze Smart Display zal worden gemaakt door een aantal bedrijven waarmee Google al samenwerkt. We hebben al toestellen gezien van LG, Archos en Lenovo.

Lenovo Smart Display

Google is de laatste jaren een serieuze hardware-producent geworden. Naast de Google Cast zagen we al twee generaties met Pixels en een Google Home-familie bestaande uit de Google Home, Google Home Mini en de Google Home Max. Het is op zich vreemd dat Google zelf geen Smart Display zou gaan uitbrengen.

In een interview met de website Variety heeft Rishi Sandra van Google gezegd dat het bedrijf misschien wel een eigen versie van de Smart Display op de markt zal gaan brengen. Hij zegt; "Het is een opkomende markt, ik zeg niet dat we er zelf geen gaan maken."

Beschikbaarheid

Lenovo wist ons tijdens het MWC te vertellen dat hun versie van de Smart Display deze zomer op de markt zal gaan komen. De versie van LG en van Archos zullen ook rondom die tijd uitkomen.

Bron: Variety

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties