Google Assistent kan nu ook dweilrobots aansturen

Google Assistent kan nu ook dweilrobots aansturen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Dweilrobots en Google Assistent

Google heeft ondersteuning geïntroduceerd voor een nieuwe categorie van smarthome-producten: de dweilrobots. Verschillende fabrikanten hebben al dergelijke producten op de markt gebracht, maar nu zal je ze dus ook via spraakcommando's kunnen bedienen. Google heeft de nieuwe productcategorie inclusief alle mogelijke acties toegevoegd op zijn ontwikkelaarssite voor Google Assistent.

Dweilrobots zullen op een vergelijkbare manier werken als de robotstofzuigers die al populairder zijn. Je kan de Assistent vragen om te beginnen met dweilen, je kan hem laten stoppen, je kan schoonmaken pauzeren, de locatie van de robot opvragen, je robot naar zijn docking-station sturen, en vragen naar de huidige schoonmaakcyclus. Sommige robots bieden ook ondersteuning voor een indeling van specifieke zones waarin je je huis verdeelt, en ook voor die functionaliteit biedt Assistent ondersteuning. Het is nu aan ontwikkelaars van de robots om verbindingen te maken met Assistent.

Beeld van een dweilrobot

Smarthome-strategie

Onlangs vertelde Google meer over zijn strategie rond smarthome-apparaten. Volgens Googles filosofie zijn alle slimme apparaten lang niet zo slim als ze lijken omdat ze allemaal via hun eigen app verbinden. Google wil daarentegen alle toestellen, samenbrengen op zijn Assistent-platform.

"De afgelopen jaren werd veel gesproken over 'smarthome', maar al die slimme apparaten krijgen meer een soort gadget-gehalte als ze los van elkaar werken", dat zei Rachid Finge, communications manager bij Google Nederland recent tegen Androidworld. "Google wil daarom inzetten op een huis met behulpzame apparaten en een geheel van toestellen dat samenwerkt."

Onze recente poll onthulde dat onze lezers in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in slimme verlichting, gevolgd door IP-Camera's, de slimme thermostaat en smart speakers. Pas daarna volgen de stofzuigerrobots en dweilrobots. Heb jij een dweilrobot in huis of overweeg je er een te kopen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk