Google Assistant Connect brengt Google Assistent naar eenvoudige apparaten

Google Assistant Connect brengt Google Assistent naar eenvoudige apparaten

Google Assistant Connect 

Gisteren maakte Google bekend dat zijn digitale assistent bijna op 1 miljard apparaten te vinden is. Dat aantal ziet het bedrijf natuurlijk het liefst op korte termijn nog verder groeien en daar kan Google Assistant Connect zeker een steentje aan bijdragen.

Google Assistant Connect is een nieuw platform waarvan een preview (testversie) tijdens de technologie- en elektronicabeurs CES in Las Vegas wordt gedemonstreerd. Google Assistant Connect is bestemd voor fabrikanten van (smarthome-)apparaten die op een eenvoudige en goedkope manier Google Assistent in hun producten wil integreren. Op deze manier kan het Google Assistent-ecosysteem op simpele wijze nog groter worden.

Demo op goedkope apparaten

Het platform wordt met een e-ink-scherm op de beurs gedemonstreerd. Op dit scherm wordt continu het weer en de agenda-afspraken getoond door middel van Google Assistant Connect en een verbonden slimme speaker. De Google Assistent op de slimme speaker, een Google Home bijvoorbeeld, handelt de dataverwerking af. Zo hoeven de eenvoudige producten niet te worden voorzien van een chip die deze berekeningen doet. Google toont het nieuwe platform niet alleen aan de hand van het e-ink-scherm maar ook op een simpele knop die in een kartonnen doosje is verwerkt.

Google Assistant Connect demo

Foto via The Verge

Elk product kan slim worden

Op deze manier kunnen goedkope producten ook vragen en opdrachten met Google Assistent uitvoeren en wordt elk product slim. Google gaat hiermee Amazon achterna die al veel verder is. Dit bedrijf heeft al een compleet pakket (software plus chip) voor fabrikanten beschikbaar om hun Alexa-stemassistent te integreren. De Echo Wall Clock is daar een voorbeeld van. Deze wandklok toont Alexa-timers maar beschikt zelf niet over microfoons. Je hebt dus ander Echo-apparaat in huis nodig om er gebruik van te kunnen maken.

Later dit jaar zal Google meer over Google Assistant Connect bekend maken. Fabrikanten die geïnteresseerd zijn, kunnen hier terecht.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties