Glow: slimme energie-tracker voor in de woonkamer

Glow: slimme energie-tracker voor in de woonkamer

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Energie-tracker

Stroomverbruik meten kon vroeger alleen door zelf af te lezen op de meter, of wanneer de meteropnemer geweest was en je de eindafrekening kreeg. Dat is allang veranderd, mede door de komst van de slimme meter. Hier kunnen allerlei externe apps, diensten en apparaten op aangesloten worden om energieverbruik te meten. De Glow gaat iets verder dan dat.

Glow moet eenvoudig te installeren zijn, aldus de makers die een Kickstarter-campagne gestart zijn. De Glow weet precies hoeveel energie er gebruikt wordt en geeft dat in eerste instantie visueel weer. Als er een groene lamp brandt, dan betekent dit dat het energieverbruik binnen de perken is. Andere kleuren geven aan dat er op dat moment meer stroom verbruikt wordt. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.

Verder zien we de mogelijkheid om meldingen te ontvangen op je smartphone met de app die beschikbaar is voor Android en iPhone. Hierop kunnen bijvoorbeeld ook bepaalde doelen ingesteld worden qua stroomverbruik om zo te zorgen dat dit binnen de perken blijft.

Vooral door de visuele manier van weergeven of en hoeveel energie er gebruikt wordt, ben je snel op de hoogte als er piekmomenten zijn. Hierop kun je vervolgens inspelen door bepaalde apparaten uit te zetten. De makers hebben er ook aan gedacht om de mogelijkheid toe te voegen om de lamp te snoozen, waardoor de lamp niet per se altijd actief hoeft te zijn.

Glow aanschaffen... Of niet?

De Glow is te vinden op Kickstarter waar funding gezocht wordt om het product uiteindelijk op de markt te brengen. Helaas is het op dit moment niet mogelijk om de Glow naar Nederland of België te laten verzenden zodra hij geleverd wordt in juni 2018. Mocht je een Amerikaans adres hebben, dan kun je het project steunen voor 149 dollar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk