'Google komt ook met high-end Google Home Max'

'Google komt ook met high-end Google Home Max'

Google Home 'Max'

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2016 kondigde Google de Google Home aan, een speaker met geïntegreerde Google Assistant-functie. Sinds vorig jaar herfst is de slimme speaker beschikbaar in de Verenigde Staten en het afgelopen jaar is deze ook in andere landen, waaronder Frankrijk en Duitsland, geïntroduceerd. In Nederland en België is Google Home nog niet beschikbaar, omdat Assistant nog niet werkt in het Nederlands. Daar zal volgend jaar vermoedelijk verandering in komen.

Twee bronnen van 9to5Google, een website met een goede reputatie als het gaat om dit soort geruchten, geven aan dat Google werkt aan een high-end-versie van de Google Home. Deze zou intern nu Google Home Max genoemd worden, maar dit zou nog niet de definitieve naam van de geavanceerdere speaker zijn. Naast Deze 'Home Max' weten we dat Google ook werkt aan de Google Home Mini, een kleinere speaker die vooral bedoeld lijkt voor de Assistant-functie, niet voor het afspelen van muziek.

De Home Max zou verschillen van de reguliere Home op het gebied van audiokwaliteit. De speaker zou onder andere stereospeakers aan boord hebben. Daarbij zou de speaker ook 'premium van materiaal en kwaliteit' volgens de bronnen. Het lijkt er wel op dat het gaat om een enkel apparaat dat voorzien is van twee drivers om voor stereo-geluid te zorgen. Met de Home Max zou Google willen concurreren met high-end-multi-room-speakers zoals die van Sonos. Daarnaast kan een speaker met betere geluidskwaliteit ook beter concurreren met de Apple HomePod.

Aankondiging

Op 4 oktober houdt Google zijn Made by Google-evenement, waar we onder andere de Google Home Mini verwachten, naast de nieuwe Pixel 2-toestellen en een nieuwe Chromebook. Het is nog niet zeker of de Google Home Max, of welke naam het apparaat ook zal krijgen, ook aangekondigd wordt op dit evenement. Het lijkt waarschijnlijk dat de high-end-speaker pas later beschikbaar zal zijn.

Bron: 9to5Google

Google Home
De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Meer info

Lees meer over:
Google Home

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties