Facebook Portal en Portal Plus: twee Smart Displays met Alexa

Facebook Portal en Portal Plus: twee Smart Displays met Alexa

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Facebook Portal en Portal Plus

Het grootste sociale netwerk van de wereld wil ook mee gaan doen op het gebied van hardware. Zijn grote concurrenten Amazon en Google hebben al het een en ander op dit gebied uitgebracht en nu komt het sociale netwerk met de Portal en de Portal Plus, twee apparaten die veel op de Amazon Echo Show en de Smart Display van Lenovo lijken. Deze twee slimme speakers met een beeldscherm zouden al eerder op de markt komen ware het niet dat Facebook in het Cambridge Analytics-schandaal verwikkeld raakte.

Facebook Portal

De Facebook Portal heeft een 10,1 inch beeldscherm met een 720p touchscreen. Boven het scherm zit een 12 megapixelcamera die het predicaat 'Smart Camera' mee krijgt. Deze camera beschikt over 8x zoom en een hoek van 140 graden waarin het objecten kan zien. Wanneer de persoon in de woonkamer loopt, kan de camera de persoon in deze ruimte volgen. Wanneer er meerdere personen in beeld komen dan zoomt de camera weer uit. De communicatie vindt plaats via Facebooks Messenger en er kunnen tot 6 mensen tegelijk in een gesprek. Voor het 'fun'-gedeelte heeft Facebook ook enkele augmented reality camera-effecten toegevoegd en kan men in een videogesprek naar muziek luisteren via Facebook Watch, Pandora en Spotify.

Facebook Portal

Het apparaat beschikt ook over Amazons slimme assistent Alexa waarmee via de spraakopdrachten informatie opgevraagd kan worden. Het is niet bekend of deze informatie ook op het beeldscherm te zien. Voor nu lijkt het erop dat er alleen foto's en notificaties getoond kunnen worden. De microfoons van de Facebook Portal zorgen ervoor dat al het achtergrond geluid zoveel mogelijk weggehaald wordt.

Facebook Portal Plus

De Facebook Portal Plus heeft dezelfde specificaties maar alleen een 15,6 inch 1080p beeldscherm. Wanneer je hem zo op de afbeelding ziet lijkt het net of het beeldscherm uit een Tesla is getrokken. Als extra kan deze Plus-versie ook verticaal gebruikt worden en heeft het een voet waar extra speakers in zitten.

Private by design

Met de bovenstaande zin wil Facebook vertellen dat het apparaat gemaakt is met de privacy van de gebruiker in het achterhoofd. Voor iedereen die het nieuws rondom Facebook een beetje gevolgd heeft de afgelopen maanden zal dat toch een beetje ongeloofwaardig overkomen. Facebook en privacy zijn twee woorden die je nu eenmaal niet snel in een zin gebruikt tenzij je refereert aan het gebrek aan privacy.

De camera en de microfoon kunnen uitgeschakeld worden waarbij Facebook weet te vertellen dat deze dan ook fysiek van elkaar gescheiden worden om het hacken te voorkomen. Voor extra zekerheid levert Facebook er ook nog een fysiek camera-kapje bij en vertelt daarbij dat er geen gezichtsherkenning wordt gebruikt en dat gebruikers niet geïdentificeerd worden door de software.

Beschikbaarheid

De Facebook Portal en de Portal Plus worden geleverd in de kleur zwart en wit. Daarbij moet je wel weten dat de rand rondom het scherm altijd zwart is. Je kunt de beide apparaten vanaf vandaag bestellen voor omgerekend €173 voor de Portal en €304 euro voor de Facebook Portal Plus. Beide apparaten zullen vanaf november in de Verenigde Staten leverbaar zijn. Of de beide apparaten ook in Nederland en België te koop zullen zijn, is nog niet bekend.

Bron: Facebook

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk