Dit is het toppunt van smarthome: een slimme deur voor huisdieren

Dit is het toppunt van smarthome: een slimme deur voor huisdieren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Tijdens CES 2021 is de myQ Pet Portal aangekondigd. Dat is een slimme deur voor honden (en katten) die je met een app kunt bedienen.

myQ Pet Portal

De myQ Pet Portal is gemaakt door Chamberlain, een fabrikant die voornamelijk slimme (garage)deuren maakt. Nu breidt het bedrijf zijn assortiment uit met een slimme deur voor huisdieren. Dit pakket bestaat uit een uitschuifbaar paneel voor in Kolbe-deuren, een 1080p camera, een deursensor en een bluetooth-halsband. Het paneel wordt in de deur geplaatst en is voor buitenstaanders niet te onderscheiden van de deur zelf. De halsband met sensor detecteert je hond als jij voor het paneel staat en naar buiten wil om te spelen of om andere dingen te doen. Via de app kun je vervolgens het deurtje openen en de hond toegang geven tot de tuin of het balkon als jij op je werk bent.

Het baasje kan via camera de hond zien en horen en ermee communiceren. Er is tevens een automatisch sluit- en vergrendelingssysteem dat wordt geactiveerd nadat je huisdier naar buiten is gegaan. Volgens de fabrikant is dit systeem bestemd voor “veiligheid en om ervoor te zorgen dat er geen bumperkleven plaatsvindt door een wasbeer uit de buurt.”

Dit is het toppunt van smarthome: een slimme deur voor huisdieren

Huisdier monitoren via de app

Via de myQ Pet Portal-app, kunnen de baasjes meldingen aanpassen, voorkeuren instellen voor hoe Brutus de deur kan openen en dagelijkse rapporten bekijken over het komen en gaan van de hond.

Dit is het toppunt van smarthome: een slimme deur voor huisdieren

myQ Pet Portal bestellen 

Wil je de myQ Pet Portal bestellen? Dan mag je je portemonnee flink opentrekken. Het systeem koop je namelijk vanaf 3000 dollar. Met een aanbetaling van 100 dollar kunnen jij en je teckel vanaf de zomer van 2021 eigenaar zijn van deze slimme deur voor huisdieren. Wat vind jij van smarthome voor dieren? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk