Dit is de compleet vernieuwde Google Home-app

Dit is de compleet vernieuwde Google Home-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De vernieuwde Google Home-app moet het makkelijker maken op verschillende slimme apparaten te installeren en te bedienen. Hoe dat straks in zijn werk gaat, lees je hier.

Google Home, 10 jaar geleden en nu

Google heeft de Google Home-app bijna 10 jaar geleden gemaakt. Destijds had de gemiddelde Google Home-gebruiker minder dan drie slimme apparaten. Nu heeft het gemiddelde huishouden in de Verenigde Staten 22 smarthome-apparaten en ook hier wordt smarthome door de energiecrisis steeds populairder.

Er zijn dus steeds meer slimme apparaten in huishoudens te vinden, maar volgens Google zijn we nog ver verwijderd van een echt slim en behulpzaam huis: "Apparaten zijn moeilijk in te stellen, ze werken niet altijd wanneer je ze nodig hebt, ze werken niet allemaal goed samen en er zijn meerdere apps om ze te bedienen." Google wil dit probleem aanpakken met een nieuwe Google Home-app en de voordelen van Matter, het nieuwe smarthome-initiatief dat dit jaar eindelijk het levenslicht gaat zien.

Nieuwe Google Home-app en Matter

Matter is er om te zorgen dat de verschillende ecosystemen die binnen je huis bestaan beter kunnen samenwerken. En de Google Home-app is volgens Google de beste plek om al die verschillende apparaten in te stellen, en te bedienen. Dus niet alleen Google Nest-apparaten maar ook apparaten van andere fabrikanten die met Matter werken.

Google gaat hiervoor updates uitbrengen voor Matter op Android en voor de Google Home-app. Op deze manier moet smarthome voor iedereen bereikbaar worden, of je nu een paar slimme lampen hebt, of een compleet domoticasysteem.

Fast Pair, Routines en Spaces

Een aantal nieuwe functies die je kunt verwachten zijn Fast Pair en Spaces. Met Fast Pair for Matter wordt het instellen van nieuwe apparaten 'plug and play'. Je Androidtelefoon zal automatisch een Matter-apparaat detecteren en je helpen om deze in te stellen. Net zoals Fast Pair voor het snel koppelen van je oordopjes met je Android.

Dit is de compleet vernieuwde Google Home-app

Met Spaces heb je snel toegang tot apparaten die zijn gegroepeerd in belangrijke categorieën zoals je verlichting, camera's, thermostaten of netwerkapparaten. Volgend jaar zal Google nog meer met mogelijkheden toevoegen aan de app om Spaces aan te passen. Zo kan je bijvoorbeeld een Space maken voor je kat, met daarin al je compatibele camera's voor huisdieren, de slimme catfeeder, stofzuiger en luchtreiniger in één overzichtelijke weergave.

Gerelateerde artikelen

Routines krijgen ook een aparte plek in de Google Home-app. Daarnaast breidt Google de mogelijkheden voor de Routines uit, met meer Starters en Acties.

Dit is de compleet vernieuwde Google Home-app

De Google Home-app krijgt daarnaast een verbeterde weergave voor je Nest-camera's. En vanaf volgend jaar is het dan eindelijk zover, de oudere Nest-camera's en deurbellen zullen dan ook aan de Google Home-app toegevoegd worden. De Nest-app wordt dan waarschijnlijk overbodig.

Google Home voor Wear OS en web

De Google Home-app komt ook naar Wear OS. Zo kan je vanaf je pols of vanaf je laptop de lichten uitdoen, je Nest Thermostaat aanpassen, meldingen van je Nest-camera's ontvangen en nog veel meer. In de komende weken kun je vanaf home.google.com de nieuwe camera-ervaring bekijken. Je kunt dan op je pc eenvoudig al je Nest camera- en deurbel-feeds bekijken.

Dit is de compleet vernieuwde Google Home-app

Beschikbaarheid

De nieuwe app zal eerst als Public Preview beschikbaar komen, zodat je de nieuwste functies alvast kunt testen. Matter wordt later dit jaar gelanceerd en Fast Pair for Matter zal dan ook beschikbaar komen voor Androidtelefoons. Tegelijkertijd zal Google de bestaande Google Nest smartspeakers, smart displays en routers bijwerken om Matter-apparaten te kunnen aansturen.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk