Nieuwe Chromecast Ultra met Android TV en afstandsbediening gelekt

Nieuwe Chromecast Ultra met Android TV en afstandsbediening gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromecast Ultra-opvolger

Uit verschillende geruchten blijk dat Google dit jaar komt met een opvolger van de Chromecast Ultra, ofwel zijn krachtigste Chromecast die komt met een ethernetpoort en ondersteuning voor de 4K-resolutie. In die informatie spraken bronnen over een Chromecast-stick die komt met een afstandsbediening en ondersteuning voor Android TV. De Chromecast Ultra 2 kan zo van iedere normale tv een smart tv maken die werkt met apps en media kan streamen. XDA Developers legt nu veel informatie over deze aankomende Chromecast Ultra-opvolger bloot. Hij zou als codenaam 'Sabrina' hebben, maar in werkelijkheid zou Nest in de productnaam worden verwerkt, als een verwijzing naar Googles andere smarthomeproducten.

XDA heeft uit de code van een vroege versie van de software een video gehaald die door Google in oktober vorig jaar is gemaakt, enkele dagen voor de lancering van de Pixel 4-reeks. We zien daarin de ovaalvormige Chromecast Ultra in de kleuren zwart, wit en lichtroze. Het lijkt dat Googles stick een eerder zachte afwerking heeft. Belangrijk om te melden is dat het werkelijke design van de stick kan afwijken van deze beelden, omdat het om een promovideo van eind vorig jaar gaat.

Beelden van de televisie

Afstandsbediening en interface

Verder is er ook een beeld van de afstandsbediening, of alleen het bovenste gedeelte ervan. We zien een scroll-wiel dat mogelijk met aanrakingen werkt en een knop in het midden. Verder is er een knop voor de Google Assistent, een terug- en home-knop, een knop met een sterretje en knoppen om media en volume te bedienen.

Beelden van de televisie

Op beelden van de Android TV-interface zien we onder meer de gebruikersinterface van Netflix met een horizontale weergave van de content, en verder is er ook de Google Assistent. Opmerkelijk is ook dat Android TV meldingen kan geven van Nest-deurbellen en beveiligingscamera's, want dat is een functie die nu nog niet werkt bij Android TV.

Beschikbaarheid

Er is nog maar weinig bekend over de lanceringsdatum en de prijs van de aankomende Chromecast Ultra-opvolger, maar volgens eerdere informatie zal die dicht in de buurt zijn van de eerste generatie die 79 euro kostte. Er is daarnaast nog onduidelijkheid over de naam Android TV, want die zou plaatsmaken voor het nieuwe 'Google TV'. Toch is er daarover geen nieuwe informatie bekend.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk