Chromecast Ultra 2 heeft mysterieuze 'Ster'-knop, meer info bekend

Chromecast Ultra 2 heeft mysterieuze 'Ster'-knop, meer info bekend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Chromecast Ultra 2

Begin deze maand kregen we alvast de eerste beelden te zien van de opvolger van de Chromecast Ultra in een groot lek, en daarvoor deden er al langer geruchten de ronde dat de nieuwe Chromecast Ultra met Android TV zal werken en een afstandsbediening krijgt. XDA Developers kon alvast een kijkje nemen in de firmware van het nog niet aangekondigde stickje.

De Chromecast Ultra 2 die als interne codenaam 'Sabrina' heet komt met de Amlogic S905X2-chipset en dat in een bekende chip die door meer fabrikanten van Android TV-apparaten wordt gebruikt. Het is zeker geen bijzondere chip, maar hij ondersteunt wel het streamen in 4K en hij zou zeker geschikt zijn om Android TV vlot te laten werken. Over het werkgeheugen is er nog onduidelijkheid, want mogelijk krijgt de nieuwe Chromecast Ultra 2 GB RAM, maar het zou ook kunnen gaan om de tweede versie van de S905X2-chip.

Beelden van de televisie

'Ster'-knop

Waar we wel meer over weten gekomen, is de afstandsbediening die met de nieuwe stick komt, want op de eerste renders zagen we naast de bekende knoppen ook een mysterieuze 'Ster'-knop. Google wil het mogelijk maken voor de gebruiker om die zelf te programmeren, en dat klinkt als een logische uitleg. Gebruikers met een Netflix-abonnement koppelen daar de bekende streamingdienst aan zodat die in één keer gelanceerd wordt, terwijl niet-abonnees bijvoorbeeld YouTube kunnen koppelen of een andere app.

Beelden van de televisie

In het grote lek begin deze maand kregen we een eerste beeld van de nieuwe gebruikersinterface en we zagen ook renders van de Chromecast Ultra zelf. Je ontdekt er hier alles over. Het is nog niet bekend wanneer we de Chromecast Ultra mogen verwachten en hoeveel hij zal kosten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk