Je kan binnenkort je Chromecast toevoegen aan je speakergroepen

Je kan binnenkort je Chromecast toevoegen aan je speakergroepen

Chromecast generatie 3

De Google Chromecast is en blijft een wonderlijk apparaat. Voor een kleine som geld maak je je televisie slim en koppel je hem aan je netwerk van slimme apparaten die je vervolgens met Assistent kan bedienen. Google stelde onlangs tijdens zijn Made by Google-evenement de derde generatie van Chromecast voor. Er is weinig verbeterd ten opzichte van generatie 2. Het glimmende design is verdwenen, hij ondersteunt nu bluetooth en de wifi-modem werd verbeterd.

Toch was er nog één leuke extra in de vorm van een feature die generatie 3 een meerwaarde geeft. Het apparaatje kan namelijk gekoppeld worden aan je speakergroepen in de Google Home-app. Om een speaker toe te voegen, tik je op het plusje in de Home-app. Vervolgens kan je je Home-speakers toevoegen, Chromecast Audio-apparaten en speakers met Assistent ingebouwd. Je kan ook de derde generatie Chromecast toevoegen om zo op alle toestellen tegelijk audio af te spelen.

Google Chromecast 3de generatie

De nieuwe Chromecast is voortaan ook in het wit beschikbaar

Toch lijkt die exclusieve feature niet zo exclusief te zijn dan eerst gedacht. Een gebruiker van de sociale nieuwssite Reddit stelde aan Google de vraag of de feature ook wordt uitgerold naar oudere Chromecast-apparaten. Een support-medewerker antwoordde dat de feature ook beschikbaar zal zijn voor de Chromecast generatie 2 en de Chromecast Ultra. De allereerste Chromecast valt wel buiten de boot.

Beschikbaarheid

De Google-medewerker vertelde dat er geen specifieke tijdlijn bekend is waarop de functie naar andere Chromecast-apparaten zal uitrollen. Hij wist wel dat de uitrol ergens dit jaar nog zal plaatsvinden.

Chromecast

Alleen de allereerste Chromecast krijgt de feature niet

Via: 9To5Google

Google Home
De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Meer info

Lees meer over:
Chromecast

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties