Google lanceert derde generatie Chromecast

Google lanceert derde generatie Chromecast

Veranderingen

Het eerste dat opvalt is het vernieuwde uiterlijk van de Chromecast. Voorheen was de Chromecast glimmend zwart met in het midden het Chrome-logo, wat nu veranderd is in matte zwart en een 'G-logo' dat ook te vinden is op Google Pixel-telefoons. Hierdoor staat het design nu meer in lijn met de Google Pixel 3.

De enige verbetering ten opzichte van de voorganger is een toename van 15% in snelheid en daarnaast ondersteunt de nieuwe Chromecast ook beelden 1080p op 60fps wat moet zorgen voor meer beelden die meer met de werkelijkheid overeenkomen.

Google Chromecast 3de generatie

Gelijkenissen

Een aantal dingen zijn hetzelfde gebleven. Zo is de resolutie dus nog 1080p, maar degene die een 4K scherm tot hun beschikking hebben, kunnen natuurlijk ook nog de Chromecast Ultra kopen die dit wel ondersteunt. Verder heeft hij nog steeds een micro-usb-aansluiting, wat eigenlijk een aparte keuze is, aangezien van moderne apparaten verwacht wordt dat deze een USB Type-C ingang hebben. Daarnaast is de magnetische aansluiting op de HDMI-stekker niet meer aanwezig.

Google Chromecast 3de generatie

Chromecast kopen

Iets wat ook ongeveer hetzelfde is gebleven, maar wel positief is, is de prijs. De Chromecast 3 zal net als zijn voorganger verkocht voor dezelfde prijs worden, namelijk 39 euro. Hij kan nu aangeschaft worden via de Google Store.

Lees meer over:
Chromecast

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties