Zo bekijk je beelden van je Nest-camera's op pc (Update)

Zo bekijk je beelden van je Nest-camera's op pc (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google laat je voortaan de camerafeed van je Nest-deurbel en -beveiligingscamera's bekijken op een website. Het dient als alternatief voor de Google Home-app en het is vooral gericht op pc-gebruikers.

Update 21/12/2022: De website is vanaf nu beschikbaar voor gebruikers. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Camerafeed Google Home-website

Google heeft een fucntie gelanceerd die handig is voor Nest-gebruikers met beveiligingscamera's of videodeurbellen. Er is nu een aangepaste interface waarop je de feed van je camera's kan volgen via een website, dat zegt Google in een blogbericht.

Je kan via home.google.com niet alleen live beelden bekijken, maar het is ook mogelijk om meerdere feeds naast elkaar te plaatsen. Dat is ideaal voor wie een grote computermonitor heeft. Je wisselt via de nieuwe webpagina vlotjes tussen camerafeeds en het is ook mogelijk om in te zoomen en de status van je camera's te controleren. Verder kun je camera's van op afstand activeren of uitschakelen.

Zo werkt het.

Wie de nieuwe website wil gebruiken, moet ingelogd zijn met zijn Google-account. Daarna druk je op OK, nadat Google in een melding heeft getoond dat de website momenteel nog slechts een 'preview' is. Volgens Google werkt de website in combinatie met de volgende Nest-producten:

  • Nest Cam (batterij) en Nest Cam (netvoeding)
  • Nest Cam met spotlight (netvoeding)
  • Nest Doorbell (batterij), Nest Doorbell (netvoeding), en Nest Doorbell (netvoeding, 2nd gen)
  • Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor
  • Nest Cam IQ Indoor en Nest Cam IQ Outdoor

Alleen voor Google-producten

Opvallend is dat de website alleen werkt voor de eigen camera's en deurbellen van Google en niet voor andere ondersteunde producten in de Google Home-app. Arlo heeft bijvoorbeeld een verregaande integratie in de Home-app, want het is mogelijk om rechtstreeks je camerafeed te bekijken in de app.

Gerelateerde artikelen

Ben jij tevreden met de nieuwe oplossing voor desktopgebruikers? Ga je nu vaker je extra monitor gebruiken om met je camera's een oogje in het zeil te houden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Home-app? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk