4 beveiligingscamera's tot 130 euro vergeleken: welke is voor jou? (juli 2021)

4 beveiligingscamera's tot 130 euro vergeleken: welke is voor jou? (juli 2021)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

We hebben vier beveiligingscamera's vergeleken die maximaal 130 euro kosten. Ze verschillen onderling als het gaat om de beeldkwaliteit, het opslagtype, maandelijkse abonnementen, de bouwkwaliteit en extra functies. We helpen jou om je juiste camera te kiezen.

4 Goedkope beveiligingscamera's

Wie op zoek is naar een voordelige oplossing om thuis een oogje in het zeil te houden, kan een wifi-camera voor binnenhuis overwegen. In deze vergelijking keken we naar vier voordelige exemplaren tot maximaal 230 euro die allemaal met een app verbinden en tegelijk werken met de meerdere smarthomeplatformen.

We vergelijken de nieuwe Arlo Essential Indoor-camera met enkele van zijn geduchte concurrenten. De Google Nest Cam Indoor kwam oorspronkelijk voor 199 euro op de markt, maar vorig jaar werd hij permanent in prijs verlaagd. Daarnaast namen we de erg goedkope Eudy Eufycam 2K Indoor erbij die je vanop afstand kan laten bewegen. Tot slot is er nog de Ring Stick Up Cam Plug-In die ook verkrijgbaar is in een variant die werkt op batterij.

Deze camera's hebben we vergeleken

Arlo Essential Indoor
4 beveiligingscamera's tot 130 euro vergeleken: welke is voor jou? (juli 2021)
Eufy Eufycame 2K Indoor Pan & Tilt
4 beveiligingscamera's tot 130 euro vergeleken: welke is voor jou? (juli 2021)
Ring Stick Up Cam Plug-In
4 beveiligingscamera's tot 130 euro vergeleken: welke is voor jou? (juli 2021)
Google Nest Cam Indoor
4 beveiligingscamera's tot 130 euro vergeleken: welke is voor jou? (juli 2021)

Vergelijking beveiligingscamera's (juli 2021)

Arlo Essential Indoor Eufy Eufycam 2K Indoor Pan & Tilt Ring Stick Up Cam Plug-In Google Nest Cam Indoor
Videokwaliteit: Full HD; 1920 x 1080 pixels Full HD; 2048 x 1080 pixels Full HD; 1920 x 1080 pixels Full HD; 1920 x 1080 pixels
Kijkhoek horizontaal: 130 ° 105 ° 110 ° 130 °
Kijkhoek verticaal: 130 ° 56 ° 57 ° 90 °
Waterbestendig Nee Nee spatwaterdicht spatwaterdicht
Nachtzicht: Ja, via infrarood Ja, via infrarood Ja, via infrarood Ja, via infrarood
Opslag: Cloud Cloud, SD, NAS Cloud Cloud
Smarthomeplatform: Alexa, Google Assistent, SmartThings, IFTTT Alexa, Google Assistent, HomeKit, Homey Alexa, HomeKit, Homey, IFTTT, SmartThings Alexa, Google Assistent
Gratis terugkijken: Nee Ja 1 dag 1 dag
Abonnement: Ja, 2,79 euro p.m. Ja 2,51 euro p.m.  Ja, 3 euro p.m. Ja, 5 euro p.m.
Extra:  Privacy shield, sirene Beweegt horizontaal en verticaal Beschikbaar op batterij /
Prijs: ca. 129,99 euro ca. 49,99 euro ca. 99 euro ca. 129 euro

Overeenkomsten

Alle camera's in deze vergelijking ondersteunen een Full HD-resolutie waarin de beelden gestreamd worden naar je telefoon. Wanneer de nacht valt en het donker wordt in je huis, dan kunnen elk van deze camera's rekenen op infraroodlicht om alsnog te kunnen filmen. Eufy beweert dat zijn camera tot 10 meter ver kan zien met infrarood, terwijl de andere fabrikanten het op 8 meter houden.

De Google Nest Cam Indoor

De Google Nest Cam Indoor

Bij installatie kan je deze camera's rechtop zetten op hun voet, of je bevestigt ze tegen de wand. Alle fabrikanten van beveiligingscamera's bieden ondersteuning voor opslag van videobeelden in de cloud. Daarbij hoort dan een abonnement waarmee je beelden telkens tot 30 dagen na opname kan bekijken.

Elke fabrikant levert zijn camera met een app van waaruit je de controle over de camera kan overnemen. De apps tuurt je pushmeldingen wanneer een persoon gedetecteerd is, of je kan zelf op elk gewenst moment een kijkje nemen. Al je iemand op beeld ziet, kan je met die persoon praten dankzij de ingebouwde speaker en microfoon in deze camera's.

Gerelateerde artikelen

Verschillen

Bovenstaande overeenkomsten tussen de vier producten vormen dus de kenmerken die je sowieso bij elk van deze camera's kan verwachten, en met de punten die we hier opsommen willen elk van deze fabrikanten graag het verschil maken.

Allereerst is er de kijkhoek. De videokwaliteit is één ding, maar belangrijk is ook hoeveel de camera's in beeld kunnen brengen. Zo krijg je een beter zicht op wat er in de ruimte gebeurt. Arlo heeft met zijn Essential indoor-camera een extra grote kijkhoek van 130 graden, zowel horizontaal als verticaal. Daarmee weet hij nipt de Nest Cam Indoor van Google van zich af te schudden.

De Eufy Cam 2K Indoor Pan & Tilt

De Eufy Cam 2K Indoor Pan & Tilt

De Ring Stick Up Cam en de Eufycam 2K Indoor leggen het minste vast in beeld, maar die laatste komt daar voor een deel mee weg. Je kan deze camera namelijk vanuit de app pannen en tilten. Dat wil zeggen dat hij omhoog en omlaag kan bewegen of van links naar rechts. De camera kan dat ook automatisch doen, bijvoorbeeld wanneer hij een persoon detecteert om hem in beeld te houden. De Eufycam 2K Indoor kan dus minder in beeld brengen, maar als hij wat opmerkt, kan hij die persoon wel volgen doorheen de kamer. Het maakt de camera ook erg geschikt om aan het plafond te bevestigen in het midden van een kamer.

Al deze camera's zijn in principe voor gebruik binnenshuis bedoeld, maar de Nest Cam Indoor en de Ring Stick Up Cam kunnen als enige spatten water verdragen. Wil je de camera in de badkamer of keuken gebruiken, dan kan dat een factor zijn om rekening mee te houden.

De Eufycam 2K Indoor komt nog met een andere bijzonderheid, want hij kan als enige een SD-kaart lezen om daar dan beelden op te bewaren. Zo ben je niet afhankelijk van cloud-abonnementen met hun bijhorende extra kosten. Gebruik je liever geen SD-kaart, dan kan je de video's ook met je NAS synchroniseren.

De Ring Stick Up Cam

De Ring Stick Up Cam

Als je een beveiligingscamera koopt, dan wil je eerst controleren met welke smarthome-platformen hij werkt. De Ring Stick Up Cam werkt in principe met de meeste platformen, maar niet met de populaire Google Assistent.

De Google Nest Cam Indoor en Eufycam 2K en Ring Stick Up Cam laten je tot een dag gratis beelden bewaren in de cloud. Wil je langer beelden bewaren, dan sluit je een abonnement af dat je tot 30 dagen laat terugkijken. Bij Arlo is zo'n abonnement sowieso noodzakelijk en Eufy komt met andere opslagmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Als we naar de abonnementsprijzen zien, dan ben je eveneens met je cloudopslag het beste af bij Eufy, want je betaalt slechts zo'n 2,54 euro per maand. Googles Nest Aware-abonnement is met 5 euro per maand het duurste, gevolgd door Ring. Arlo Smart kost dan dan weer 2, 79 euro per maand, maar in ruil komt de Britse fabrikant met heel wat extra's. De Essential Indoor kan niet alleen personen detecteren, maar maakt hij ook een onderscheid tussen dieren, pakketjes en voertuigen.

Arlo's camera is samen met die van Google het hoogst geprijsd, maar Arlo wil graag met zijn extra functies het verschil maken, en dat zijn dan ook functies los van abonnementen. Je kan bijvoorbeeld potentiële dieven afschrikken met de ingebouwde sirene van deze camera, en daarnaast heeft hij ook een Privacy shield. Als de Essentiel Indoor niet actief is, dan blokkeert een kapje de lens.

De Arlo Essential Indoor

De Arlo Essential Indoor

Conclusie

Er zijn heel wat verschillen in deze line-up van betaalbare wifi-camera's, en wat opvalt, is dat de meest betaalbare van dit viertal ook de meest veelzijdige is. De Eufycam 2K kan pannen en tilten en biedt ondersteuning voor fysieke opslag via SD. Dat zijn grote troeven die de fabrikant op tafel weet te leggen terwijl de prijs onder de 50 euro per camera blijft.

Als je echt een camera zoekt die zoveel mogelijk in beeld moet brengen om te bewaken, dan zit je het beste bij de Arlo Essential Indoor. Hij maakt beelden in een grote hoek van 130 graden. De ingebouwde sirene is ook een unieke functie die je een extra veilig gevoel geeft, en ook het Privacy shield is een prettige toevoeging.

Gerelateerde artikelen

Ben je daarentegen in de eerste plaats op zoek naar producten die het beste integreren in het Alexa- of Google Assistsent-ecosysteem, dan kan je kijken naar respectievelijk de Ring Stick Up Cam en de Nest Cam Indoor. Welke is jouw favoriet, of welke camera heb jij al in huis? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Heb je tips of ideeën?

Deze week is het themaweek op Androidworld en die staat in het teken van smarthome voor beginners. Je kan van alles van ons verwachten op het gebied van Android en smarthome. Van apps tot wificamera's, van tips tot handige hacks. In het zijmenu aan de rechterzijde en ook op deze pagina op Androidworld vind je alle artikelen van deze themaweek. Zo heb je alle tips eenvoudig bij de hand.

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk