Beste Android-apps in de Google Play Store week 27

Beste Android-apps in de Google Play Store week 27

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we apps die te maken hebben met smarthome, het onderwerp van de themaweek op Androidworld.

IFTTT

IFTTT staat voor If This Then That en is een uitgebreide Androidapp die je allerlei taken laat automatiseren. De app bestaat uit services of diensten en applets. Er zijn al vele duizenden applets beschikbaar in de app maar je kunt zelf ook een applet 'bouwen'. Een applet is een soort recept met ingrediënten die een taak voor je automatiseert bijvoorbeeld het aanzetten van je slimme lampen en de verwarming hoger zetten als je thuiskomt. Kortom, IFTTT is een hele handige app en zeer geschikt voor iedereen die met smarthome aan de slag wil gaan.

IFTTT

IFTTT

IFTTT (If This Then That) laat je allerlei taken automatiseren door allerlei apps, apparaten en diensten met elkaar te koppelen. Zo kan je automatisch ..

Google Assistent

Google Assistent is het slimme hulpje van Google en is op bijna iedere Androidtelefoon te vinden. De app bevat al geruime tijd een handige functie waarmee je zelf gepersonaliseerde commando's kan geven aan de Google Assistent, Routines. Je kan zo bijvoorbeeld bepaalde slimme lampen activeren met een eigen commando en tegelijk muziek afspelen. Routines instellen kun je doen met onder andere de 'Goedemorgen'- of 'Bedtijd'-routine, maar er zijn ook Routines voor wanneer je van huis vertrekt, naar het werk rijdt of op weg bent naar huis. Je kan zelf kiezen welk commando je bij elk van die situaties geeft en welke acties de Assistent moet uitvoeren. Zo kun je instellen dat de lichten worden uitgedaan en dat de muziek stopt als je het huis verlaat.

SmartThings

Met SmartThings op je Samsung kun je allerlei slimme apparaten aansturen in jouw huis. Je kan de app vergelijken met de Google Home-app. Je koppelt eenvoudig de apparaten aan de app, en dit hoeven niet per se Samsung-apparaten te zijn. Je kan ook slimme videodeurbellen van Ring, camera's van Arlo en lampen van Philips Hue aan de app koppelen.

In de app kun je vervolgens acties en scenario's automatiseren. Zo schakel je bijvoorbeeld lampen in op een vast tijdstip of activeer je je slimme verlichting automatisch in als je een film gaat kijken. Het grootste voordeel is natuurlijk integratie met Samsung-producten zoals de tablets, televisies, slimme koelkasten en smartwatches van het merk. Je kan dan bijvoorbeeld via je Samsung smart-tv de lampen in de woonkamer dimmen.

SmartThings

SmartThings

SmartThings geeft je inzicht in je smarthome-apparaten, helpt je in het huishouden en je ervaringen verbeteren, zowel binnen- als buitenshuis. ..

Tasky

De werking van Tasker in een paar zinnen uitleggen is haast onmogelijk. De app is namelijk zo uitgebreid, maar toch ga ik een poging wagen. Je kan met deze app zaken als het aanzetten van wifi als je thuiskomt of het aanzetten van bluetooth in de auto automatiseren. De app kan ook behoorlijk ingewikkelde taken voor je uitvoeren zoals het aansturen van je domoticasysteem via spraak.

De nieuwe eigenaar, João Dias, werkt nu aan Tasky. Tasky heeft een eenvoudigere interface en downloadt profielen van een Tasker Store. Tasky is onderdeel van de bètaversie van Tasker. Je kan je hier in de Play Store aanmelden voor Tasker Bèta of deze versie ook meteen downloaden. Volgens ontwikkelaar João Dias werkt Tasky net als Tasker. Gebruikers kunnen alleen geen eigen aanpassingen maken, maar wel projecten importeren met variabelen die vervolgens eenvoudig kunnen worden ingesteld.

Tasker

Tasker

De applicatie Tasker stelt je in staat om je telefoon opdrachten te geven in bepaalde situaties zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. De mogelijkheden zijn bijn ..

Themaweek smarthome op Androidworld

Deze week staat de rubriek 'Beste Android-apps van de week' in het teken van de themaweek 'smarthome voor beginners' op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk