Arlo's nieuwe Essential Indoor-camera met sirene kost 129 euro

Arlo's nieuwe Essential Indoor-camera met sirene kost 129 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Arlo Essential indoor is een nieuwe bewakingscamera voor binnenshuis. Het apparaat verbindt rechtstreeks met wifi en werkt met alle platformen voor smarthome. Het heeft ook een zogenaamd 'privacy shield' dat de lens bedekt wanneer hij niet in gebruik is.

Arlo Essential Indoor

Arlo lanceert in Europa een nieuwe wifi-camera die een plaatsje in je huis wil veroveren. De Indoor Essential ondersteunt allereerst een Full HD-resolutie en maakt beelden in een brede hoek van 130 graden. Hij heeft ook een nachtfunctie die in zwart-wit duidelijke beelden belooft. Daarnaast is er een microfoon en luidspreker, en volgens Arlo garanderen die een goede geluidskwaliteit. Als er beweging of geluid in huis is gedetecteerd, ontvang je een melding op je telefoon. Je kan meteen de beelden bekijken en rechtstreeks mogelijke indringers in je huis toespreken. Als dat nog niet genoeg is kan de camera een sirene door het huis laten weerklinken.

De Essential Indoor is daarnaast rechtstreeks met wifi te verbinden, maar hij werkt ook met de Arlo SmartHub. Beelden kan je opslaan op een SD-kaart of de cloud. Verder verbindt hij met alle bekende smarthome platformen: Google Assistent, IFTT, SmartThings, Alexa en HomeKit. Arlo wil de installatie makkelijk maken en levert de camera met een staande voet of een montagekit om hem tegen de muur te hangen. De Essential indoor moet wel rechtstreeks met stroom worden verbonden.

Arlo's nieuwe Essential Indoor-camera met sirene kost 129 euro

Privacy shield

Arlo zet daarnaast in op privacy met zijn 'privacy shield'. Je kan daarmee vanop afstand het beeld en opname van geluid uitschakelen en je bedekt daarmee automatisch ook het lensje van de Essential Indoor. Beelden zijn daarnaast versleuteld met TLS en 256 bit-encryptie zodat niemand ze zomaar kan bekijken, zelfs als ze onderschept worden. Arlo belooft ook je beelden en gegevens niet te bekijken, delen of verkopen zonder de toestemming van de gebruiker.

Arlo's nieuwe Essential Indoor-camera met sirene kost 129 euro

Als laatste komt er bij de Essential Indoor nog een testversie van Arlo Smart Security. Dat is een abonnement dat gebruikers toegang geeft to extra functies. Arlo gebruikt dan kunstmatige intelligentie om bedreigingen te detecteren, en zo maakt het een onderscheid tussen bijvoorbeeld mensen en huisdieren. Je camera kan dan ook het geluid detecteren van een rookmelder die zijn sirene luidt en meldt zo brand in een notificatie. Als laatste krijgen abonnees ook een nieuwe camera wanneer die gestolen wordt.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid 

De Arlo Essential Indoor is verkrijgbaar vanaf 1 april verkrijgbaar voor 129 euro. Het Smart Security-abonnement kost na de drie maanden proefperiode 2,79 euro per camera, maar er zijn ook tarieven voor wie meerdere camera's van Arlo bezit.

Arlo's nieuwe Essential Indoor-camera met sirene kost 129 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk