Google introduceert 'Aqua'-kleur voor Google Home Mini

Google introduceert 'Aqua'-kleur voor Google Home Mini

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Aqua Mini

Google heeft aangekondigd dat de Home Mini, die in minder dan een jaar de populairste slimme luidspreker ter wereld is geworden, nu in de kleur 'aqua' kan worden gekocht. De nieuwe tint van de Home Mini is vanaf 29 oktober beschikbaar voor ongeveer 50 euro en komt nu in het kleurenpalet van de speaker, samen met de bestaande kleurenopties koraal, carbon en grijs die werden geïntroduceerd toen de Home Mini ongeveer een jaar geleden gelanceerd werd.

De Aqua Home Mini maakt zijn debuut voorafgaand aan het Made by Google-evenement van 9 oktober gepland in New York City, waarvan wordt verwacht dat Google de Pixel 3 introduceert, een slimme luidspreker met een touchscreen die naar verluidt de Home Hub wordt genoemd en mogelijk een reeks andere apparaten die communiceren met Google Assistent. Het is niet bekend of deze kleur ook naar de Benelux komt, alhoewel we weten dat voor de kerst een slimme speaker beschikbaar onze kant op komt.

Concurrentie

De grootste concurrent van de Home Mini kreeg slechts een paar weken geleden een upgrade toen Amazon de derde generatie Echo Dot introduceerde. Zonder twijfel presteerde de Home Mini beter dan de originele plastic Echo Dot, maar de nieuwe generatie wordt geleverd met een gaasafwerking zoals de Home Mini en belooft een verbetering van 70 procent van het volume.

Echo Dot

Nieuwe Echo Dot

Met elk rond de 50 euro zijn de Home Mini en Echo Dot de twee bestverkopende slimme luidsprekers ter wereld. De Home Mini was de best verkochte slimme luidspreker ter wereld in het tweede kwartaal van 2018, volgens een analyse van Strategy Analytics. De Home Mini had toen 2,3 miljoen verkochte eenheden, en dichtbij kwam de Echo Dot met 2,2 miljoen verkochte eenheden. Samen vormden deze twee 38 procent van het wereldwijde marktaandeel.

Via: Google Blog, BusinessWire

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk