Google Assistent apps en spellen komen naar smart displays

Google Assistent apps en spellen komen naar smart displays

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Smart displays

Smart displays zoals de Nest Hub van Google of de nieuwe Nest Hub Max hebben als voordeel dat ze niet alleen spraakbediening mogelijk maken, maar dat ze de gebruiker ook helpen door een visuele weergave te tonen.

Als je bijvoorbeeld vraagt wat voor weer het wordt, dan krijg je meteen ook een overzicht van de weersverwachting voor de komende dagen. Google doet al langer inspanningen om de interacties met de gebruikersinterface van slimme functies te verbeteren, want recent werd onder meer een handig snelle instellingenmenu toegevoegd.

GIF van de nieuwe functie voor smart displays

Interactive Canvas 

Op Google I/O heeft het bedrijf nu aangekondigd dat apps en spellen voor Assistent, genaamd Conversational Actions, nu mogelijk worden in combinatie met een interface voor smart displays. Ontwikkelaars zullen nu een Interactieve Canvas kunnen ontwerpen, dat is een web-app, die als ondersteuning dient voor een game of toepassing.

Als voorbeeld geeft Google een quiz waarbij de verschillende antwoordmogelijkheden niet alleen opgesomd genoemd worden door de Assistent, maar ook in beeld komen. Daarna kiest de gebruiker of hij antwoordt via spraak of op het scherm een optie aanduidt als antwoord. Ontwikkelaars kunnen nu aan de slag om toepassingen te maken voor smart displays. Nu de Nest Hub - vroeger bekend als Home Hub - ook voor het eerst naar Nederland komt, verwachten we dat Interactive Canvas ook bij ons zal worden gebruikt door bedrijven die integraties maken met Assistent.

Overweeg jij om een Nest Hub in huis te halen of ben je al tevreden met je huidige smart speaker? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk