Apple Music werkt nu op smart speakers met Google Assistent

Apple Music werkt nu op smart speakers met Google Assistent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De streamingdienst Apple Music is vanaf nu beschikbaar op slimme speakers en smart displays die werken met de Google Assistent. je kan ook Assistent-commando’s gebruiken voor de muziekdienst.

Apple Music

Android is een open ecosysteem en daarom kunnen ook bedrijven die concurrerende software maken voor Googles eigen diensten hun apps toevoegen aan de Play Store. Apple Music, een concurrent voor YouTube Music, was al langer welkom als een app, maar nu kan je ook streamen op smart speakers met google Assistent. Dat weet 9To5Google.

Je vindt Apple Music nu terug als een muziekdienst in de Google Home-app, en vervolgens kan je gewoon smart speakers of smart displays gebruiken om muziek af te spelen. Vraag bijvoorbeeld naar specifieke artiesten, afspeellijsten of nummers. Dat werkt op de Nest-speakers van google zoals de Nest Audio, maar ook op Assistent-speakers en smart displays van derden. Denk bijvoorbeeld aan het Lenovo Smart Display.

Apple Music werkt nu op smart speakers met Google Assistent

HomePod

Het was voorheen al mogelijk om via een omweg muziek via Apple Music op je slimme speakers af te spelen, en dat kon via bluetooth. Als we kijken naar de HomePod, dat is Apples eigen smart speaker, dan merken we dat die enkel is geoptimaliseerd voor Apple Music. Al kan je ook via een omweg andere muziekdiensten gebruiken, maar dan met beperkte functionaliteit.

Gerelateerde artikelen

Recent schreven we nog over de Handoff-functie van de Apple HomePod. Via een tik met je telefoon op de speaker kan je muziek streamen, en dat werkt erg vlot. Zo’n functie is niet standaard aanwezig op speakers met Google Assistent, maar via deze handige truc kan het toch.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk