Android Things 1.0 officieel: focus op veiligheid

Android Things 1.0 officieel: focus op veiligheid

Android Things en IoT

Niet alleen mensen zijn online, ook slimme apparaten zijn dat. Denk aan de smarttv, slimme koelkast, de Nest-thermostaat en ga zo maar door. Al deze slimme producten vormen samen een 'Internet of Things' (IoT) oftewel het internet der dingen. Google heeft in december van 2016 het Android Things-project aangekondigd. Dit is een speciale versie van Android die gemaakt is om te draaien op slimme apparaten als onderdeel van het Internet of Things. Een voordeel van Android Things is het feit dat het licht genoeg is om te draaien op apparaten die niet over veel processorkracht en geheugen beschikken, zoals slimme speakers, slimme schermen en de Raspberry Pi.

Vorige maand bracht Google de laatste developer preview van Android Things uit (nummer acht) en nu, twee jaar na de lancering en aan de vooravond van Google I/O, kunnen we dan eindelijk versie 1.0 verwelkomen. Google ziet ook dat het IoT oneindig veel mogelijkheden biedt maar ook niet heel erg veilig is. Vandaar dat versie 1 van Android Things ondersteuning krijgt voor automatische OTA-updates in de vorm van beveiligingsupdates. Deze ondersteuning geldt voor een periode van drie jaar. Ontwikkelaars kunnen daarna zelf ook updates uitbrengen voor Android Things-apparaten.

Daarnaast biedt deze nieuwe release ondersteuning voor drie nieuwe apparaten die soms worden genoemd. Dit staat voor system on a module en kun je vergelijken met een soc (system on a chip). Het gaat om de soms gebaseerd op de NXP-platforms NXP i.MX8M, de Qualcomm-platforms SDA212 en Qualcomm SDA624 en de MediaTek MT8516-hardware.

Ondersteuning voor drie nieuwe soms

Samenwerking

Google heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met LG, Lenovo en JBL om Android Things-producten als slimme speakers, slimme schermen en de JBL Link Bar op de markt te brengen. Dit zijn allemaal producten met Google Assistant en Google Cast-functionaliteiten.

De release notes van Android Things 1.0 zijn hier te vinden. De vernieuwde Android Things Console, waarmee je Android Things-apparaten kunt aansturen, is hier te vinden.

Lees meer over:
Android Things

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer