Android 11 voor Android TV aangekondigd: helemaal klaar voor gaming

Android 11 voor Android TV aangekondigd: helemaal klaar voor gaming

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 11 TV

Google onthulde deze maand Android 11 en we bespraken al de belangrijkste functies en kleinere features die zicht meer op de achtergrond afspelen. Toch is Google nog lang niet klaar met de nieuwe software voor Android, want Android 11 is nu ook aangekondigd voor het Android TV-platform. De nieuwe update lijkt in de eerste plaats gericht op gaming.

Als eerste is er de nieuwe Auto Low Latency Mode die ervoor zorgt dat er minder latency - ofwel netwerkvertraging - is tijdens het gebruik van apps en games. Het verminderen van de latency is in de eerste plaats belangrijk bij games, omdat een vertraging tussen het bedienen van de controller en het uitvoeren van de handeling in spellen erg onnatuurlijk aanvoelt. In een meer competitieve online game zoals een shooter plaatst latency je ook in een nadelige positie.

Chromecast met Google TV

Gelekte renders van Googles aankomende Chromecast Ultra met Android TV

Game-controllers

Verder gaat Android TV nu meer verschillende game-controllers ondersteunen. Android TV gaat werken met de Nintendo Switch Pro Controller maar ook met de Steam Controller via usb. Daarnaast verbetert Google de prestaties van zijn Android TV-software en voor ontwikkelaars wordt het gemakkelijker om hun apps te testen op het grote scherm. Het zal ook mogelijk zijn voor gebruikers om net als in Android 11 eenmalig toestemming te geven voor apps.

Als laatste laat Google zijn platform ook beter werken met de bestaande tv-hardware, want het besturingssysteem werkt nu met knoppen die de tv activeren of de microfoon bedienen. De Android 11-update voor Android TV wordt nu uitgerold naar de ADT-3 ontwikkelaarskit.

Wat sterk opvalt is de focus die dit keer duidelijk ligt op gaming, maar dat is ook niet verwonderlijk gezien Google werkt aan Stadia-ondersteuning voor Android TV. Googles cloud-gamingdienst zal dit jaar nog werken op Android TV.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Smarthome

Dit vind je misschien ook leuk